Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Effectieve antivirale behandeling voor ernstige gevallen

Anderhalf jaar na het begin van de pandemie hebben wetenschappers een effectieve antivirale behandeling gevonden om de mortaliteit bij patiënten met ernstige vormen te verminderen. REGEN-COV, vervaardigd door het Amerikaanse bedrijf Regeneron, werd populair in oktober 2020, toen het werd gebruikt door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die toen Covid-19 had. Hij was het onderwerp van een gerandomiseerde studie door British Recovery.

Die testte het volgens de review op 9.785 patiënten die tussen september 2020 en mei 2021 in het ziekenhuis waren opgenomen. Wetenschap en de toekomst, die de resultaten citeert die op 16 juni zijn vrijgegeven. Monoklonale antilichamen, die zich richten op het coronavirus om te voorkomen dat het cellen infecteert, verlagen het sterftecijfer met 20% bij patiënten die op natuurlijke wijze nog geen antilichamen hebben aangemaakt.

Ongeveer de helft van de patiënten arriveert [en] Ze komen een week na infectie voor. Ze hebben deze synthetische antilichamen niet nodig. Maar voor degenen die nog geen antistoffen tegen het virus hebben, is deze behandeling zeer gunstig”, vat Peter Horby, hoogleraar Emerging Infectious Diseases aan de Universiteit van Oxford (VK) samen. Hoewel experts niet weten waarom, zegt de mededirecteur van de recovery onderzoek zegt. Omdat patiënten deze antilichamen niet aanmaken, zijn ze “vaak ouder, hebben een minder effectief immuunsysteem en dat is precies wat [eux] die meer overlijden aan Covid-19, met een sterftecijfer dat twee keer zo hoog ligt.” Onder hen daalde het sterftecijfer van 30% (onbehandeld) naar 24% (behandeld) dankzij monoklonale antilichamen en daalde de ziekenhuisopname van 17 naar 13 dagen.

READ  de gezondheid. Beroerte, hartaanval, ontsteking ... Mogelijke hartrisico's na infectie met Covid-19

Peter Horby schat dat het nodig zal zijn om ten minste een maand te wachten voordat REGEN-COV wordt bereikt, waarna het door gezondheidsinstanties wordt gevalideerd om de productie uit te voeren. Maar ondanks deze stap voorwaarts herinnert het ons eraan dat de strijd nog niet is gewonnen en dat de ontwikkeling van andere behandelingen van vitaal belang blijft. Hij concludeert: “We missen nog steeds iets essentieels in ons arsenaal tegen dit virus, een antivirale behandeling die gemakkelijk toe te dienen, goedkoop en gemakkelijk te produceren is, omdat deze monoklonale antilichamen nog steeds erg duur zijn.”