Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Ze doen alsof’, is Juninho niet overtuigd door het trio Mbappé, Messi en Neymar

Juninho debuteerde maandag in Ruthin staat in brand Als nieuw lid van Dream Team RMC Sport. De ex-Braziliaanse middenvelder van OL heeft zijn bezorgdheid geuit over de rest van het seizoen van PSG als de drie aanvallende sterren het team niet gaan verdedigen.

Paris Saint-Germain was onhoudbaar sinds de start van het seizoen en stond op de vierde speeldag van de Franse competitie voor de eerste hindernis tegen Monaco (1-1). Geniet van de ontberingen in de Champions League, aldus Juninho. Nieuw lid van Dream Team RMC Sport betreurde het dat Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar niet voldoende betrokken waren bij defensieve taken.

“Natuurlijk is het goed om te zien wanneer Parijs aan het begin van het seizoen zeven of vijf doelpunten maakt. Maar vanaf het moment dat er een tegenstander vooraan staat, is er een hoog niveau, het is ingewikkeld, waardeerde de Braziliaan tijdens zijn bezoek aan Ruthin staat in brand. Daar, als je de bal niet hebt, moet je werken. Als je kampioen wilt worden en de Champions League wilt winnen, moet je kijken hoe Manchester City eraan werkt om de bal te verliezen. Soms was het zelfs 4-4-2 met Bernardo Silva en Kevin De Bruyne. Als je dat collectieve geweten niet hebt, deze nederigheid om te accepteren dat voetbal niet alleen gaat over het maken van doelpunten en als je de bal niet hebt, laat je de tegenstander het gemakkelijk doen. nee! Het hangt af van het niveau. Hij kan in sommige wedstrijden in de Ligue 1 passen omdat je veel kansen creëert. Maar in andere games niet.”

READ  Tudor, de prioriteit van Longoria op de bank

>> Paris Saint-Germain vs Monaco (1-1)

Juninho: Ze doen alsof

Juninho bekritiseert vooral de aanvallende drietand van Paris Saint-Germain omdat hij de rest van het team niet genoeg helpt als de tegenstander hard drukt of de bal controleert. Erger nog, omwille van het ego kunnen de drie Ile-de-France-sterren elkaar echt pijn doen.

“Ik denk aan de drie, de een kijkt naar de ander. Het betekent dat het ego zo hoog is dat als de een naar de ander kijkt, tegen zichzelf zal zeggen: ‘Nee, hij doet niet de moeite, ik doe het ook niet. Ik denk dat de drie erg slim zijn, ze zijn de beste drie spelers ter wereld, maar er is controle over de ego’s.

>> Alle PSG Champions League-wedstrijden, het is op RMC Sport

“Wees nederig om uw partners echt te verheffen”

Een paar dagen voordat Paris Saint-Germain de Champions League betreedt, op 6 september tegen Juventus in het Parc des Princes, heeft Juninho ook aangegeven dat de vrederechter voor PSG en Christophe Galtier het Europese toneel zal zijn. .

“We zullen in de eerste Champions League-wedstrijd zien welk team zal starten. Het zal thuis zijn tegen Juventus (Live op RMC Sport 1). Zelfs als we weten dat de eerste fase, zonder gemakkelijk te zijn, ze moeten passeren. Je kunt de eerste wedstrijd verliezen en je blijven kwalificeren. Vanaf het moment dat de play-off wedstrijden plaatsvinden, zei Juninho nogmaals, zal de druk er zijn. Je kunt jezelf Messi of Mbappé noemen, het zijn mensen. Als het goed gaat, is het automatisch op dat niveau. Als er een beetje twijfel is en de druk toeneemt, wordt het een beetje ingewikkeld. Want als de spelers niet dat besef hebben dat je in het voetbal moet vechten en vechten, dan moet je de nederigheid hebben om echt op te komen voor je partners. Daar, nou, het kan werken. Anders denk ik dat we geweldige wedstrijden zullen hebben, maar aan het einde van het seizoen en over een jaar zullen we dezelfde discussie hebben.