Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zangeres Clara Luciani zegt dat ze ‘oncontroleerbare tremoren’ heeft

Zangeres Clara Luciani zegt dat ze ‘oncontroleerbare tremoren’ heeft

Een paar dagen geleden onthulde Clara Luciani in een interview dat ze lijdt aan een neurologische aandoening die essentiële tremor wordt genoemd.

De volgorde was een beetje onopgemerkt gebleven. Toen ze op 29 november echter te gast was bij Vincent Cerutti op Radio M, Franse zangeres Clara Lucianiaan wie we met name de hits “La Grenade” of “Le reste” te danken hebben, legde uit dat hij al geruime tijd leed aan een terugkerende zenuwaandoening: tremor met onbekende oorzaak.

In dit interview gevolgd door onze collega’s van versturenIn die tijd werd ze ondervraagd over het feit dat ze systematisch een draadmicrofoon gebruikt, waardoor de artiest zoveel vertrouwen kreeg.

“Ik tril de hele tijd,” legde Clara Luciani uit. “Ik heb een basistrilling en met het microfoonsnoer kan ik mijn hand fixeren”, voegde ze eraan toe.

Ziekte ‘onbekend bij het grote publiek’

Maar laat de fans van de zanger gerustgesteld zijn, essentiële tremor, ook al is het soms gênant, blijft een veel voorkomende neurologische aandoening. Het “produceert onbeheersbare tremoren tijdens het bewegen of het actief handhaven van de houding. Deze ziekte, die niet goed bekend is bij het grote publiek, kan sociale handicaps en stigmatisering van patiënten veroorzaken”, en merkt dus op VidalDe beroemde medische encyclopedie.

“Ik kan mijn trillingen ook verdragen, maar ik ben er nog niet helemaal”, zei de Victoire de la musique-winnaar van 2020, en legde uit dat deze trillingen “haar niet storen op andere gebieden van haar leven.”

READ  Iris Mittenaere sexy in een glamoureuze bh aan de arm van Diego en voormalig Miss France