Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zal Villenave-d’Ornon de enige Starlink-website van Elon Musk hosten?

In Frankrijk zouden drie locaties van Starlink-servicestations voor breedbandinternet via satelliet, een dochteronderneming van SpaceX, oorspronkelijk het ruimtebedrijf van de Amerikaanse miljardair Elon Musk huisvesten.

Het Starlink-netwerk krimpt in Frankrijk. Het bedrijf van miljardair Elon Musk, Space X, biedt snelle internettoegang via een netwerk van satellieten. Een aanbod dat in mei 2021 in Frankrijk werd gelanceerd, na het groene licht dat drie maanden eerder was gegeven door de Electronic Communications, Post and Press Distribution Regulatory Authority (Acerp).

Frankrijk zou ook drie grondstations huisvesten om het netwerk te voltooien dat nodig is voor de ontwikkeling van het Starlink-aanbod dat moet zorgen voor snel internet op de meest afgelegen plaatsen op aarde: in Gravelines (Noord), in Saint-Senier-de-Beuvron (Manche) en Villeneve-Dornon (Gerund). Echter, na een verzoek van Starlink zelf, uitgesproken op 4 januari, heeft Acerp officieel bevestigd: Verlaten van Saint-Senier-de-Beuvron.

Acht witte ballen in Villenave-d’Ornon

Volgens voormalig regionaal adviseur en medeoprichter van Attac, oorspronkelijk afkomstig uit Saint-Senier-de-Beuvron, François Dufour, ondervroegen onze collega’s hem ActuarisStarlink zal ook de bouw in Gravelines staken, waar het verzet tegen het project bijzonder uitgesproken was: de burgemeester van de gemeente weigerde afgelopen voorjaar de bouwvergunning te verlenen die nodig was om Starlink op de gronden van Gravelines te vestigen.

Villenave DornonDe enige basis van Starlink in Frankrijk? De kans is groot vandaag. In de Gironde was er geen protest tegen de komst van het Elon Musk-project. Begin 2021 groeiden als satellietpodium acht witte bollen op het dak van een hoofdgebouw aan de Merio de La Barre Street, vlakbij een betonfabriek. Het gebouw met de witte Starlink-bollen diende als technisch communicatierelais.

READ  De top van de echt goede plannen om woensdag te pakken