Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zakken van leven in de atmosfeer van Venus?

Ondanks zijn harde uiterlijk kan Venus mogelijk leven herbergen, vooral in de atmosfeer: daar werd een onverklaarbare chemische anomalie ontdekt, waaronder de mogelijke aanwezigheid van ammoniak. De MIT-onderzoekers stellen een reeks chemische processen voor die in staat zijn, van de eenvoudige aanwezigheid van ammoniak (van een mogelijke biologische oorsprong in het onderzoek), om de zure omgeving van de atmosfeer te neutraliseren.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Magellan onthult de topografie van Venus
Deze visualisatie is een korte rondleiding door het algemene terrein van Venus zoals gedetecteerd door de radar aan boord van het Magellan-ruimtevaartuig. De hoogte van het terrein heeft een kleurcode, waarbij blauw en groen lagere hoogten vertegenwoordigen en rood hogere hoogten. De twee grote continenten of hooglanden, Aphrodite Terra en Ishtar Terra, worden gemarkeerd door de bergketens Maxwell Montes en Maat Mons, een grote, momenteel slapende vulkaan.

Het wordt soms de “zusterplaneet” genoemd vanwege enkele van hun overeenkomsten (grootte, Collectief, uitdrukken), Venus Het is onze naaste planetaire buur. Met een gemiddelde temperatuur van 460 ° C is het oppervlak constant aan het vegen slots Het waait met een snelheid van 100 m/s, wat zeer ongunstige omstandigheden creëert voor ieders overleving levensvorm een gunst. wat hem betreft sfeer, het bestaat voor 96% uit verzadigen, die dichter is dan de atmosfeer van de aarde Druk 93 bar (ongeveer 93 keer de druk aan het aardoppervlak). Het onderscheidt zich ook door zijn dikte wolken Dioxide verbindingen wedstrijden en druppelszwavelzuur, soms in regenachtige oorsprongzuur Zwavelzuur (dat ook verdampt voordat het de oppervlakte bereikt).

READ  Coin Master gratis spins 17 okt 2021 - Breakflip

Een onherbergzame planeet waarvan wordt vermoed dat er omstandigheden zijn die gunstig zijn voor het leven?

Ondanks deze onaantrekkelijke kenmerken leiden verschillende parameters tot: Wetenschappers vermoeden Venus Om leven te kunnen herbergen, met name in de atmosfeer: ten eerste zijn op een hoogte van ongeveer 50 km de druk en temperatuur vergelijkbaar met het aardoppervlak (ongeveer 1 bar en de temperatuur varieert van 0 tot 50 ° C), waardoor omstandigheden veel milder dan die op het oppervlak van Venus. Bovendien, anomalie Er zijn onverklaarbare chemicaliën aangetroffen in bloemenwolken, zoals de aanwezigheid van lage niveaus van zuurstof, niet-bolvormige deeltjes (in tegenstelling tot bolvormige druppeltjes zwavelzuur) en zelfs kleine concentraties waterdamp. De verticale profielen van zwaveldioxide en de overvloed aan waterdamp in de atmosfeer van Venus lijken moeilijk te verklaren. Nog interessanter is dat de aanwezigheid van ammoniak daar in de jaren 70 kortstondig werd ontdekt door sondes. Venus 8 en Pioneer Venus, maar de oorsprong ervan in de atmosfeer van Venus blijft onverklaard.

MIT wetenschappers (Massachusetts Institute of Technology), Cardiff University en de University of Cambridge, om de chemische reacties te bepalen die optreden in Venusiaanse sfeer Om de waargenomen anomalieën te verklaren. In hun model worden de reacties gegenereerd door de aanwezigheid van ammoniak, wat zou leiden tot chemische reacties met een domino-effect die enerzijds de gedetecteerde anomalieën kunnen verklaren, maar ook zwavelzuurdruppels kunnen neutraliseren: oplossen in zwavelzuurdruppels, ammoniak kan het zuur neutraliseren en zwaveldioxide vasthouden in de vorm van ammoniumsulfietzouten. Dit invangen van zwaveldioxide zou de anomalieën in zijn verticale overvloed verklaren. De druppeltjes die ammoniumzouten bevatten, zouden dan omstandigheden hebben die vergelijkbaar zijn met de omgevingen zuur verdieping, waardoor het “bewoonbaar” is.

READ  Microids heeft aangekondigd dat Flashback 2 in ontwikkeling is

Biologische oorsprong van ammoniak?

Hoewel de bron van ammoniak momenteel onbekend is, speculeren wetenschappers dat de aanwezigheid ervan mogelijk gepaard gaat met biologische productie, omdat ze dit niet hebben kunnen verklaren door andere niet-biologische processen zoals vulkanen of de Bliksem. Daarnaast bevat ammoniak (NH3)waterstofDie in zeer kleine hoeveelheden in de atmosfeer van Venus worden gevonden: a Gas die niet tot hun omgeving behoren, worden gemakkelijk verdacht van verband met biologische processen.

Als bloemenammonia inderdaad werd geproduceerd door een levensvorm, gaan de wetenschappers die betrokken zijn bij het onderzoek nog verder in hun model: een efficiëntere reactie om ammoniak te produceren zou ook zuurstof produceren, om de ontdekking van O te verklaren.2 in de wolkenlagen.

Dit model demonstreert daarom de mogelijkheid van chemische processen die grotendeels de anomalieën verklaren die zijn gedetecteerd in de atmosfeer van Venus, maar ook een biologische bron bevatten die ammoniak kan produceren, waardoor de omstandigheden gunstiger worden voor het overleven van elke levensvorm. Kortom, deze studie geeft aan dat het leven er zijn eigen omgeving op kan creëren Venus. Deze hypothese is aantrekkelijk en wetenschappers hebben een lijst samengesteld met chemische handtekeningen die ten grondslag liggen aan toekomstige missies naar de wolken van Venus (inclusief missies Venus Levenszoeker) moet zich concentreren op het proberen om het te verifiëren.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?