Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

HDMI 2.1a is er, dat gaat er veranderen voor je films en videogames

Met HDMI 2.1a komt een nieuwe functie genaamd Source Tone Mapping (SBTM) die de HDR-verwerking zou moeten verbeteren.

De HDMI Licensing Officer komt van:advertenties Nieuwe HDMI-standaard. afscheid te nemen van HDMI 2.1, en welkom bij HDMI 2.1a.

Zoals de naam al aangeeft, neemt HDMI 2.1a alle kenmerken van HDMI 2.1 over, maar voegt er kleine aan toe, wat leidt tot een nieuwe certificeringsronde. Deze nieuwe functie heet Source Based Tone Mapping (SBTM). We leggen uit wat er verbeterd kan worden.

Wat is een brongebaseerd toonschema (SBTM)?

Dit is een functie die uw ervaring zou moeten verbeteren HDR. Het idee is als volgt:

Soms moet het bronapparaat verschillende soorten inhoud (HDR, SDR, dynamische HDR, afbeeldingen) tegelijkertijd combineren, Schrijft de instantie die verantwoordelijk is voor HDMI-normen. Als u bijvoorbeeld een lijst met videominiaturen uit een bestand bekijkt VideostreamingserviceSommige miniaturen kunnen HDR zijn en andere van SDR, en de lijst wordt weergegeven met afbeeldingen. Om de kwaliteit van de ingesloten inhoud te verbeteren, is verwerking vereist in het bronapparaat, wat niet binnen het scherm kan worden uitgevoerd. “

Uiteraard zal SBTM toestaan ​​dat de bron (vierkant, a computer of een Besturingseenheid Bijvoorbeeld) om een ​​videosignaal te verzenden dat is aangepast aan de behoeften van een bepaalde scène voordat het naar een bestand wordt verzonden Televisie of uw Voorman. We denken bijvoorbeeld dat een pc-gamer een scherm heeft met aan de ene kant een mooie HDR-scène en aan de andere kant tekst in Word. Net als bij andere HDR-technologieën, stelt SBTM de bron in staat zich aan te passen aan een specifiek scherm, in plaats van een vaste set kleurbereiken en helderheid aan te nemen. Organisatie voegt toe.

READ  Hoe download ik de 21H1-update vandaag?

We moeten hieraan toevoegen dat SBTM standaarden als HDR10 of HLG niet vervangt, maar extra capaciteit biedt voor HDMI.

Moet ik een nieuw apparaat kopen om het te gebruiken?

Vaak zullen we u antwoorden dat het ervan afhangt. De HDMI Licensing Officer schrijft op hun site dat deze nieuwe functionaliteit aan tv’s en apparaten kan worden toegevoegd door hun firmware bij te werken. Niets verplicht uw apparaatfabrikant echter om de genoemde update te implementeren.

Bovendien, zoals sommige van de functies die worden aangeboden door HDMI 2.1, zal SBTM een optionele functie zijn van HDMI 2.1a. Dit betekent dat het feit dat een apparaat een HDMI 2.1a-poort heeft, niet betekent dat SBTM beschikbaar is. De fabrikant zal echter zeker het bestaan ​​ervan vermelden als dit het geval is. Anders kunt u er het beste van uitgaan dat er geen SBTM is.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s op YouTube bekijken.