Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Yusufa’s hymne aan de blues “Never Trouble” Roslyn Pachlow

De minister van Cultuur legde uit dat ze het werk van de rapper waardeert, nadat ze na verschillende liedjes werd ondervraagd met als weerzinwekkende woorden.

Ochtendcomplex voor Roslyn Bachelot. Dinsdag gastshow Media cultuur Over Europa 1 werd de minister van Cultuur al eerder ondervraagd Philip Vandel Op het volkslied van het Franse nationale team in Euro 2021, Schrijf mijn naam in het blauwGeschreven door de rapper Youssef. Als het nummer op zichzelf niet het onderwerp van controverse is, zal de keuze van de artiest tijdens het rappen worden aangevochten. Eindeloos begin, Uitgebracht in 2006, vertelt over “Ik droom van waar [sa] Negerzaden laten deze Marine Le Pen-teef ontploffen».

Roslyn Pachello schaamde zich in haar onderbuik en zei het “Download de tekst van het nummer” Het is gemaakt voor de euro. ‘Het is de hymne van de blues en de hymne van Joseph stoort me helemaal niet.’, Bevestigde ze. “Ik hou echt van Yusef. Ik ben naar veel van zijn concerten geweest.”Ze voegde eraan toe dat ze op haar hoede is en een stuk minder enthousiast dan aan het begin van de show. De spanning ontging Philip Vandel niet, die Roslyn Bachelot meerdere keren opnieuw uitbracht met het argument dat het omstreden lied veel ouder is dan dat van de Euros-componist.

Ongeacht de vraag van de journalist, blijft de minister standvastig “Ik heb het over Yusef en zijn lied voor de Blues”Ik sis, zeg nee ‘In controverse raken’. “Ik denk dat er excessen zijn in rapmuziek. Dat weten we. Het is ook een manier waarop rap zich kan uiten.”En ze concludeerde.

READ  "Ik ben zo kokuriko dat ze geen keus hebben."

Gewend aan buitensporig taalgebruik, heeft de rapper in zijn scripts meer dan eens de Republikein, de politie, Marianne en Justitie ondervraagd. “Verdomme de krijger, verdomd protocol, en neuk de politie.”, Hij rapte in het bijzonder in 2015 in Frans lied.

Zie verder – Blueshymne geschreven door haar Youssef: Najat Faloud Belkacem hekelt “de controverse gedicteerd door extreemrechts”.