Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Yair Lapid zegt dat hij stemmen heeft gecombineerd om een ​​regering van nationale eenheid te vormen

De ratificatie van de regering door het Israëlische parlement zou het einde van een tijdperk betekenen Benjamin NetanyahuMinister-president voor 12 jaar.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

De Israëlische oppositieleider Yair Lapid belde woensdag (2 juni) met president Reuven Rivlin om hem te vertellen dat hij de steun had verzameld die nodig was om een ​​regering van nationale eenheid te vormen die een einde zou kunnen maken aan de 12-jarige regering van Benjamin Netanyahu.

“Deze regering zal ten dienste staan ​​van alle burgers van Israël, inclusief degenen die er geen lid van zijn, en het zal degenen die zich ertegen verzetten respecteren, en het zal er alles aan doen om de verschillende componenten van de Israëlische samenleving te verenigen. “, aangekondigd Yaïr Lapid, de president van Israël, volgens een verklaring. En om toe te voegen op zijn Facebook-pagina: “Ik passeerde”Volgens de Hebreeuwse formule.

De centristische politicus had tot 23:59 uur om de president te vertellen dat hij deze stemmen had verzameld. Dit kwam nadat rechtse partijen en de Arabisch-Israëlische Ra’am-partij ‘s avonds bijeenkwamen om zijn toekomstige regering te steunen. Zijn team publiceerde een foto van het regeerakkoord ondertekend door de leiders van acht Israëlische partijen, twee van links, twee van het centrum, drie van rechts en één Arabier, die een keerpunt in de politieke geschiedenis van de Joodse staat zou kunnen markeren. . ..

De laatste keer dat een Arabisch-Israëlische partij een regering steunde, maar er niet aan deelnam, was in 1992. “vredesregering” door Jitschak Rabin. Deze keer ondertekende de Arabisch-islamitische formatie onder leiding van Mansour Abbas formeel een regeerakkoord zonder in dit stadium aan te geven of ze actief zou deelnemen aan de regering.

READ  Vijf dingen die u moet weten over de gezondheidssituatie in India, het op een na zwaarst getroffen land ter wereld door de pandemie

Dit is de toekomstige regering, behalve de Likud Benjamin Netanyahu Hij heeft de komende week in principe geen vertrouwensstemming van het Parlement gekregen. Iets eerder op de dag, PvdA-kandidaat Isaac Herzog verkozen tot presidentDe zionistische entiteit Door de gedeputeerden een grotendeels erepositie.