Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Xiaomi Watch S1-test: een overtuigende maar perfecte upgrade

De interface van de Xiaomi Watch S1 is voornamelijk gebaseerd op het touchscreen. De bovenste knop aan de rechterkant wordt echter gebruikt om terug te keren naar de hoofdknop of om de lijst met apps weer te geven, terwijl de onderstaande knop de standaardrol heeft (u kunt de actie in de Mi Fitness-app wijzigen) om het activiteitenmenu te openen om snel te beginnen met een van de 117 oefeningen die het horloge biedt.

Aanraakbediening is verder zeer intuïtief en responsief. Als u naar beneden veegt, worden uw meest recente meldingen weergegeven, als u omhoog veegt, wordt het deelvenster Snelkoppelingen geopend (Niet storen, Stil, Alarm, Instellingen…). Side-scrolling leidt op zijn beurt tot scrollen in verschillende UI-elementen, die anders zijn georganiseerd in vergelijking met die op de Mi Watch, omdat ze nu standaard bij elkaar zijn gegroepeerd. Dit elimineert de noodzaak om door vele schermen te scrollen, terwijl u nog steeds toegang hebt tot details met een enkele klik op de gewenste tool. Zo kunnen we snel hartslag, slaapduur van de afgelopen nacht, activiteitsstatistieken (stappentelling, verbrande calorieën, aantal wandelingen gedurende de dag), weersvoorspelling of zelfs een audiospeler raadplegen. De organisatie van de gadget kan worden gewijzigd in de smartphone-applicatie.

Goed punt, met de omgevingslichtsensor kan het horloge de intensiteit van het licht op het scherm automatisch wijzigen. Het is jammer dat het niet verder naar beneden gaat voor nachtelijk gebruik. Gelukkig zorgt de automatische Do Not Disturb-modus ervoor dat het scherm ’s nachts wordt uitgeschakeld en de automatische ontsteking wordt uitgeschakeld met een polsbeweging.

Wat betreft de wijzerplaat zijn er veel opties, van klassieke digitale wijzers met geïntegreerde complicaties, tot bewegende wijzerplaten en meer sportwijzerplaten. Veel andere wijzerplaten zijn beschikbaar om te downloaden. Het is echter jammer dat de definitie van sommige wijzerplaten niet hoger is, omdat zelfs de standaard wijzerplaat die wordt weergegeven wanneer het horloge voor het eerst wordt aangezet niet echt voldoet aan het oneindige contrast en de goede weergaveresolutie van het Amoled-paneel op de Watch S1 (zichtbare anti-aliasing op de wijzers, beperkt contrast).

READ  Ubisoft formaliseert Splinter Cell Remake, het revisiespel van de volgende generatie! | Xbox One

Uitgerust met een luidspreker en een microfoon, kan de Xiaomi Watch S1 worden gebruikt om te bellen via Bluetooth. Het geluid is enigszins gedempt en de luidspreker verzadigt snel, maar het gesprek blijft duidelijk en het horloge slaagt erin een deel van het omgevingsgeluid weg te nemen om een ​​goede audiohelderheid te behouden.

Hoewel de Watch S1 op NFC draait, hebben we helaas geen gebruik kunnen maken van contactloos betalen, wat in Frankrijk nog niet actief lijkt te zijn.