Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Realme Buds Air 2 Neo True draadloze hoofdtelefoontest: een behoorlijke ervaring, vooral met Android-smartphones

Je moet niet echt vertrouwen op Realme Buds Air 2 Neo om jezelf effectief en comfortabel te isoleren van het lawaai om je heen. Allereerst biedt de hoofdtelefoon een bijzonder lage “passieve” geluidsisolatie. Het gebruik van actieve ruisonderdrukking is dus essentieel om jezelf zoveel mogelijk van de wereld te isoleren, en helaas is dit verre van het redden van levens.

Isolatiemeting: referentie (zwart), passieve isolatie (grijs), actieve ruisonderdrukking (paars), transparantiemodus (oranje)

In feite werkt het alleen op een relatief beperkt frequentiebereik, dat bepaalde componenten van verkeerslawaai, spingeluid, enz. zeker gedeeltelijk uitfiltert, maar worstelt met beide bij lagere frequenties. Bijna altijd hoorbaar in transport is duidelijk waarneembaar, zoals contactgeluiden, metaalachtige geluiden, klikken op toetsenborden en zelfs gesprekken (geluiden zijn dun, maar hoorbaar en goed verstaanbaar), of zelfs het geluid van de smartphone van onze zitbuurman tijdens transport, vaak valt ons tegen. De actieve ruisonderdrukking die door de hoofdtelefoon wordt geleverd, is ook vreemd onstabiel gebleken bij het tegenkomen van zeer luide en plotselinge geluiden (trillingen van de metro, het tegenkomen van een andere trein/metro), grillig gedrag geïllustreerd door een grote en plotselinge daling van de efficiëntie, een soort van Vooral onaangename “gaten”. Houd er ten slotte rekening mee dat microfoons erg gevoelig zijn voor wind, wat de ervaring verder bederft. Medelijden.

De manier om naar het omgevingsgeluid te luisteren is echter overtuigend, wat uiteindelijk geen heel verrassend resultaat is gezien de zeer lage passieve isolatie van de koptelefoon. Aan de andere kant geeft deze modus meer dan ooit om de gevoeligheid van microfoons voor de wind, wat een bijzonder onaangenaam resultaat geeft als er een lichte bries opsteekt. Actieve ruisonderdrukking kan ook worden uitgeschakeld.

READ  Thomas Pesquet: Wat is het salaris van een Franse astronaut?