Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+, Google Pixel 7a, Samsung Galaxy S21 FE, POCO F5 Pro, Honor 90

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+, Google Pixel 7a, Samsung Galaxy S21 FE, POCO F5 Pro, Honor 90

Wil je jezelf trakteren op een 5G-compatibele smartphone, maar is je budget beperkt tot 500 euro? We hebben voor u de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+, Google Pixel 7a, Samsung Galaxy S21 FE, POCO F5 Pro en Honor 90 geselecteerd. Maar welke van deze is speciaal voor u ontworpen? Hier zijn enkele items vergeleken om u te helpen bij het maken van uw keuze.

Ontwerp is een zaak van iedereen. De telefoons die wij voor u hebben uitgekozen, kennen grote verschillen. Sterker nog, de Pixel 7a biedt aan de achterkant een strip om de beeldsensoren te integreren. Voor de Honor 90 zijn er twee licht uitstekende cirkels waarin de sensoren zijn geplaatst, terwijl de POCO F5 Pro en Xiaomi’s Redmi Note 12 Pro+ panelen gebruiken voor de fotolenzen in de linkerbovenhoek. Tenslotte heeft de Samsung Galaxy S21 FE 5G een element dat wil terugkeren naar het profiel om de beeldsensoren te integreren. Ze zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende kleuren die iedereen zal waarderen. Qua formaat is de Google Pixel 7a de meest compacte in onze selectie, terwijl de grootste en dus omvangrijker de Redmi Note 12 Pro+ is. Deze laatste is met 210 gram ook het zwaarst, tegenover 204 gram voor de POCO F5 Pro.
Dan is er de Pixel 7a, die 193,5 gram weegt, en dan de Honor 90, die 183 gram weegt. De Samsung Galaxy S21 FE 5G is met 177 gram de lichtste. Deze laatste is met een profiel van 7,9 mm ook de dunste, terwijl de Pixel 7a de dikste is.

READ  GeForce RTX 4090 levert 100 frames per seconde bij UHD/Ultra op Atomic Heart, geen DLSS

Om te kunnen werken, hebben mobiele telefoons batterijen met verschillende capaciteiten. De Honor 90 en Redmi Note 12 Pro+ bieden een batterij van 5.000 mAh, vergeleken met 5.160 mAh voor de POCO F5 Pro, 4.500 mAh voor de Samsung Galaxy S21 FE 5G en 4.400 mAh voor de Pixel 7a. Het snelst op te laden is ongetwijfeld de Xiaomi-telefoon, die 120W opladen ondersteunt vergeleken met 67W voor de POCO F5 Pro en 66W voor de Honor 90. Samsung ondersteunt een maximaal vermogen van 25W terwijl de Google-telefoon niet meer dan 25W accepteert. 20 watt. Telefoons van Google, POCO en Samsung kunnen draadloos worden opgeladen, bij de andere twee is dit niet het geval. Alleen de Galaxy S21 FE 5G biedt omgekeerd opladen.

Wat is het beste scherm en welke is het krachtigst?


Van de telefoons die we hebben geselecteerd, is degene die het beste scherm biedt de Honor 90. Hij heeft inderdaad een 6,7-inch AMOLED-paneel met 4 gebogen zijden, compatibiliteit met het HDR10+ videoformaat en een sterke helderheid. Bovendien heeft het de bijzonderheid dat het een verversingssnelheid heeft die kan variëren tussen 1 en 120 Hz om het beste compromis te vinden tussen vloeibaarheid en energiebesparing.
Dan is er het POCO F5 Pro-display dat ook erg interessant is omdat het gebruik maakt van een 6,67-inch AMOLED-paneel met een maximale frequentie van 120 Hz en compatibel is met de videoformaten Dolby Vision en HDR10+. Het Redmi Note 12 Pro+-display heeft vrijwel dezelfde kenmerken, maar is iets minder helder dan het POCO F5 Pro-display en negeert het HDR10+-formaat. De Samsung Galaxy S21 FE 5G-telefoon biedt een 6,4-inch HDR10+ oppervlak met een frequentie van 120 Hz, terwijl de Pixel 7a-telefoon een 6,1-inch HDR AMOLED-scherm gebruikt met een frequentie van 90 Hz.

READ  Twee leidinggevenden van Apple zijn het naar verluidt oneens over hoe het bedrijf verder moet gaan met zijn AI-tools.

Als dit de meest efficiënte mobiele telefoon is die je zoekt, dan is het de POCO F5 Pro die je moet kiezen, omdat deze profiteert van de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chip gekoppeld aan 8 of 12 GB RAM met de mogelijkheid om meer toe te voegen door standaard. Dan is er de Honor 90 die een Snapdragon 7 Gen 2-chipset heeft met 8 of 12 GB RAM en hier is ook de mogelijkheid om virtueel RAM toe te voegen (tot 7 GB). De Pixel 7a met Tensor G2-processor en de Samsung Galaxy S21 FE 5G met Snapdragon 888 Soc staan ​​op gelijke voet, voor de eerste 8 GB RAM en voor de tweede de keuze tussen een versie met 6 GB en de andere met 8 GB. Note 12 Pro+ komt achterin Met een MediaTek Dimensity 1080-processor en 8 GB RAM.

Welke composities voor beeld en welke verbinding?


Voor het maken van foto’s is de Honor 90 een hele goede kandidaat voor het maken van mooie foto’s. In feite heeft het een hoofdsensor van 200 MP, vergezeld van een 12 MP ultragroothoeksensor die ook opnamen in de macromodus beheert. Voeg daar nog een 2 megapixel sensor aan toe om beelden te verbeteren. De Redmi Note 12 Pro+ maakt ook gebruik van een 200 MP-sensor met optische stabilisatie, dit keer een 8 MP ultragroothoeksensor en een speciale lens voor foto’s in macromodus. Het is bijna dezelfde configuratie als de POCO F5 Pro, maar met een 64 MP hoofdmodule. Deze sensor zit ook aan de achterkant van de Pixel 7a, die een 13 megapixellens toevoegt voor ultragroothoekfoto’s.
Ten slotte heeft de Samsung Galaxy S21 FE 5G een 12 + 12 + 8 MP-configuratie aan de achterkant. Voor selfies loopt de Honor 90 voor op de concurrentie met een 50 MP-sensor vergeleken met de 32 MP aan de voorkant van de Samsung Galaxy S21 FE 5G en de 16 MP op de Xiaomi- en POCO-telefoons, terwijl de Pixel 7a een 10,8 MP-sensor heeft. .

READ  Voor de gekochte tablet biedt Samsung je een tweede aan voor Kerstmis

Alle door ons geselecteerde mobiele telefoons zijn compatibel met 5G, NFC en Bluetooth. Hij ondersteunt Wi-Fi 6-netwerken. De Google Pixel 7a gaat nog een stap verder door compatibiliteit te bieden met de snellere Wi-Fi 6E-standaard. Zowel POCO als Xiaomi hebben een audiopoort voor het aansluiten van koptelefoons en hebben een infraroodzender om er universele afstandsbedieningen van te maken. Hij is IP53 gecertificeerd, wat betekent dat hij bestand is tegen spatwater. Voor volledige water- en stofisolatie kies je voor de Samsung Galaxy S21 FE 5G of Pixel 7a. Alleen de Xiaomi-telefoon heeft de vingerafdruklezer op de slaapknop, terwijl andere apparaten deze onder het scherm hebben geïnstalleerd.