Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China wil een groter ruimtestation dat voor iedereen toegankelijk is

China wil een groter ruimtestation dat voor iedereen toegankelijk is

Verwacht wordt dat China tegen het einde van dit decennium Rusland zal inhalen, dat nog steeds een grote ruimtemacht is ondanks het verlies van veel internationale partnerschappen. In deze veranderende geopolitieke context zou het Chinese Tiangong-ruimtestation voor veel landen een essentiële plaats in een lage baan om de aarde kunnen worden. Dit is de reden waarom China zijn ruimtestation wil uitbreiden en het gebruik ervan aan zoveel mogelijk mensen wil verkopen.

Dit zal jou ook interesseren

[EN VIDÉO] Chinees ruimtestation: de eerste succesvolle ruimtewandeling Twee bewoners van het nieuwe ruimtestation van China voltooiden met succes hun eerste interventie…

China probeert zijn ruimtevaartprogramma’s aan te passen aan de nieuwe geostrategische omgeving om de tweede ruimtemacht ter wereld te wordenH Het International Astronautical Congress in Baku presenteert zijn toekomstplannen voor het Tiangong-ruimtestation.

Op de conferentie sprak Zhang Qiaoun, een functionaris van de China Academy of Space Technology, zijn wens uit om de omvang en bewoonbare omvang van het Chinese ruimtestation de komende jaren uit te breiden. Het doel is om van drie naar zes eenheden te gaan en hun levensduur te verlengen van 10 naar 15 jaar.

Een dockingknooppunt met zes dockingpoorten

Concreet is het de bedoeling om een ​​knooppunt te installeren dat vergelijkbaar is met de Unity-, Harmony- en Tranquility-modules op het International Space Station (ISS). Dit verbindingsknooppunt, geïnstalleerd op de Tianhe-module, zal zes dockingpoorten bevatten waar twee nieuwe bewoonbare modules zullen worden geplaatst.

Zhang Qiaun legde ook uit dat de Tianhe- en Wentian-modules zullen worden ingericht om externe ladingen te ondersteunen, en dat opblaasbare modules zullen worden gebruikt, die zullen dienen als potentiële habitats en technologiedemonstraties voor het bemande maanprogramma van China. Tot de geplande verbeteringen voor Tiangong behoren de installatie van 3D-printers, de werking van slimme robots en de verbetering van de mogelijkheden van de robotarm die tegenwoordig wordt gebruikt. Er werden ook een aardobservatiesysteem en een detectie- en waarschuwingssysteem voor ruimteschroot aangekondigd, naast een digitale tweeling van het station.

READ  TFT: Groep 7 Voertuigclassificatielijst - Breakflip

Chinese Hubble in 2024

Hij bevestigde ook dat de Xuntian Ruimtetelescoop in 2024 gelanceerd zal worden. Deze telescoop onderscheidt zich door de bijzonderheid dat hij op korte afstand van het station in dezelfde baan zal vliegen om onderhoudswerkzaamheden (onderhoud, bijtanken, vervangen van apparaten…) laadvermogen). De spiegel met een diameter van twee meter zal iets kleiner zijn dan de spiegel van de Hubble-ruimtetelescoop (2,4 meter), maar het gezichtsveld zal veel groter zijn.

Een ruimtestation dat voor iedereen toegankelijk is

Hoewel het Chinese ruimtestation is uitgebreid tot zes modules die slechts 40% van de massa van het ISS vertegenwoordigen, zou het een betrouwbaar alternatief kunnen worden voor de particuliere ruimtestations die zijn aangekondigd als opvolger van het ISS, dat in januari 2031 buiten gebruik zal worden gesteld. Het riep alle leden op staten van de Verenigde Naties om zijn ruimtestation te gebruiken, en is van plan het gebruik ervan te commercialiseren en open te stellen voor verschillende commerciële activiteiten, waaronder ruimtetoerisme. In deze context van openstelling zou de rotatie van het verkeer en de bemanning naar Tiangong tegen het einde van het decennium aanzienlijk kunnen worden.