Women’s Nations League: Het contract met de Blues werd uitgevoerd in Oostenrijk

In de 500ste wedstrijd voor het Franse nationale damesteam sinds 1951 kwam de ‘Olympiques’ van Hervé Renard dinsdagavond goed tot zijn recht door Oostenrijk (0-1) te verslaan in Wenen. The Blues domineerden de eerste helft, versloegen Portugal op de eerste dag van de UEFA Nations League en vonden na rust meer reactie van de Oostenrijkse kant.

Er zijn nog steeds momenten waarop de eliminatie in de Coupe du Monde wordt geconfronteerd met de Australiër (0-0, 7-6 maar), de Tricolores reconstituent ook in hun kapitaalvertrouwen in het perspectief van JO de Paris volgende zomer. De coach kondigde via de microfoon van de Franse televisie aan: “Als je niet briljant bent, moet je effectief zijn… Vanavond (dinsdag) zal ik zeggen dat we effectief waren.” We stonden onder druk van een oprukkend team. Deze groep blijft volgende maand lastig met Noorwegen. Zes verzamelpunten, het is perfect…”

Het duurde slechts een paar minuten voordat de Blues de toon voor de wedstrijd zetten. Frankrijk stond op Viola Park al met 1-0 voor voor 10.000 toeschouwers, ook al was de vijfde minuut nog niet afgelopen. Vanaf de rechterkant stuurde Pasha een lange vrije trap, die Wendi Renard, die de Oostenrijkse observatie ontweek, langs Zinnsberger kopte, zonder op haar lijn te reageren. Dankzij de defensieve naïviteit van de tegenstander heeft de Franse aanvoerder (153 interlands, waarvan 58 bij de aanvoerder) de kans niet gemist om haar scorekapitaal te verhogen tot 36 doelpunten voor het Franse nationale team.

Dit vroege doelpunt had tot gevolg dat de Fransen werden bevrijd, terwijl de Oostenrijkers moeite hadden om een ​​echte aanval uit te voeren. Overtuigender dan ze vrijdag tegen Portugal waren, maakten de Blues alleen een fout vanwege onnauwkeurigheid. Na het ontvangen van passes van Renard en vervolgens Diagne had Le Sommer zes meter van het doel kunnen opschuiven, maar kopte zijn kopbal over (14). Daarna miste Kerchaoui, na een goede pass van Al-Basha op de linkerkant, de cross waar Le Sommer met vreugde op zat te wachten (16). In totaal stuurden de Fransen in de eerste helft zes schoten op doel, waarvan de helft op doel. De enige waarschuwing, maar wel de belangrijkste, op het doel van Picaoud was een schot van dichtbij van Dejene op de lat, na een vrije trap in blessuretijd van de eerste helft (45+2).

READ  Deshan bezoekt Jiro vaak

Na de pauze waren de Fransen veel minder agressief dan in de eerste 45 minuten. De druk op het Franse doelpunt nam aanzienlijk toe, met name op de door Donst uitgevoerde vrije trap, die rampzalig werd afgekeurd (85). Het einde van de wedstrijd was behoorlijk spannend voor de Franse ploeg, maar uiteindelijk gelukkig. Tegenover Oostenrijk, het 16e land op de FIFA-ranglijst, versterkte Frankrijk zijn kracht en bracht zijn statistieken op 7 overwinningen en 2 gelijke spelen. Hervé Renard, die zijn elfde wedstrijd speelde als invaller voor de Blues, behaalde op zijn beurt de achtste overwinning met twee gelijke spelen en een nederlaag.

Het Franse nationale team ontmoet elkaar een maand later, in de heenwedstrijd van een Nations League-dubbel tegen Noorwegen, in Oslo op 27 oktober (19.00 uur), voordat het op 31 oktober (21.00 uur) terugkeert naar Reims.