Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wit-Rusland gekaapt vliegtuig: Emmanuel Macron roept op tot “onmiddellijke vrijlating van tegenstanders”

Basic
Emmanuel Macron sprak op een persconferentie aan het einde van de Europese top. Hij sprak specifiek over de kaping van een commercieel vliegtuig door Wit-Rusland.

President Emmanuel Macron sprak op een persconferentie aan het einde van de Europese top die momenteel in Brussel wordt gehouden. Hij riep op tot de “onmiddellijke vrijlating van de tegenstanders Roman Protasevic en Sofia Sabega.” Emmanuel Macron veroordeelt met klem de omleiding van de RyanAir-handelsvlucht, aangezien de twee rivalen zich in Wit-Rusland bevonden, in de overtuiging dat de Europese Unie “een zeer diepgaande herziening” van haar relatie met Rusland nodig heeft.

ud83d udd34 Emmanuel Macron uit Wit-Rusland: “We pleiten sterk voor de onmiddellijke vrijlating van de tegenstanders Roman Protasevich en Sofia Sabega.” pic.twitter.com/UkAp2AWLkm

– BFMTV (BFMTV) 25 mei 2021

Hij twitterde ook dat de Europese Unie een reeks sancties tegen Wit-Rusland zal opleggen.

De kaping van een Ryanair-vliegtuig in Wit-Rusland is een onaanvaardbare schending van het internationaal recht. Samen met mijn Europese tegenhangers hebben we zojuist een reeks sancties genomen en dringen we aan op de onmiddellijke vrijlating van Roman Protasevic en zijn metgezel.

– Emmanuel Macron (EmmanuelMacron) 25 mei 2021

READ  In India is de drempel van 200.000 doden overschreden, een aantal dat ongetwijfeld sterk onderschat is