Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Willem-Alexander en Maxima uit Nederland, vrijwilligers voor een dag

Willem-Alexander en Maxima uit Nederland, vrijwilligers voor een dag

De Twintigste Vrijwilligersdag biedt het Vorstenpaar en Prinses Beatrix de gelegenheid om mensen in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor de gemeenschap. Eén manier om deze verstandige alledaagse helden te ondersteunen is gebaseerd op duizenden gemeenschapsinitiatieven in het hele koninkrijk.

In een T-shirt, schort op zijn rug, vult hij een glas met een kleine lepel, waarbij hij ervoor zorgt dat er niets in de buurt morst. Nauwkeurig, ultragefocust, Willem-Alexander uit Nederland, 15 maart, is de beste commissiechef. Voor deze vrijwilligersdag, de twintigste dag van het koninkrijk, zet de koning zijn vaardigheden in achter de kachels van het gemeenschapscentrum in Badhoevedorp, een stadje ten zuiden van Amsterdam.

Willem-Alexander uit Nederland werd op 15 maart 2024 Perfect Chef. © Utrecht Robin/ABACA

Een paar meter verderop is Rani Máxima bezig met het klaarmaken van fruitmanden voor een grote snack. Ontworpen voor de meest kwetsbare bewoners. Sunny, moeder van prinsessen Katharina-Amalia, Alexia en Ariane, was op deze dag aanwezig in de mosterdgroep, die inmiddels een onvermijdelijke gebeurtenis en een sterk symbool is geworden in Nederland. “NLdoet” heeft als doel vrijwilligers te ondersteunen die dagelijks door het hele Koninkrijk werken. Om te laten zien hoe belangrijk hun betrokkenheid bij het associatieve landschap is. Deze schimmige mannen en vrouwen zijn ‘het kloppend hart van duizenden sociale initiatieven in Nederland’, benadrukt het Koninklijk Huis op zijn Instagram-account.

Prinses Beatrix in de vrije natuur

Zodra de voorbereidingen zijn afgerond, is het tijd om de gasten te verwelkomen, die misschien niet verwachten dat de Koning en Koningin persoonlijk aanwezig zullen zijn. Maxima biedt snoep en snacks aan voordat ze door haar dienblad slentert en een paar minuten met haar klanten praat. Een moment dat Prinses Beatrix ook kende…maar dan buiten!

READ  In Nederland kan de troonopvolger, de koning of koningin trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.
Beatrix van Nederland
Prinses Beatrix voert de dieren en vindt het heerlijk om deze oefening in de open lucht te doen. © Bruno Pers/ABACA

In Ultrekt bezoekt de voormalige koningin een stadsboerderij om de dieren te helpen voeren. Schapen, ezels en runderen heten de moeder van koning Willem-Alexander van harte welkom. Vooral deze oefening voelt haar niet op haar gemak. Daar blijft het niet bij, de 86-jarige prinses gaat met de roller in de hand door met het schoonmaken van houtwerk en kleine tuinen. In deze plattelandswereld, waar hij interactie heeft met jong en oud, is de voormalige soeverein zichtbaar gebiologeerd. Van hun kant zijn er knuffels en souvenir-selfies als hun zoon en schoondochter het gemeenschapscentrum Badhoevedorp verlaten. Wat als de simpele handeling van het geven van tijd de sleutel tot geluk zou zijn?

Willem-Alexander en Maxima uit Nederland
Souvenir-selfies en proosten voor Willem-Alexander en Maxima uit Nederland op 15 maart 2024. © Utrecht Robin/ABACA