Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wijzen deze drie mysteries op een nieuwe astrofysica en kosmologie?

In de loop van de 20 jaar Futura is het interessant om enkele fascinerende onderwerpen in de astrofysica aan te wijzen, die nog steeds veel vragen oproepen. De oudste is de donkere materie die ons al tientallen jaren achtervolgt.

Laurent Sacco’s artikel Evalueert de recente hete debatten over sterrenstelsels zeer gangbaar, genaamd UDG (Ultra-diffuse sterrenstelsels). Het zijn grote sterrenstelsels, maar hun massasterren Wie is dit melkwegstelsels. De oppervlaktedichtheid is erg laag, en de theorie voorspelt dat het zou moeten worden gedomineerd door: zwarte stof. Het is waar dat sommige, aan de andere kant, interactie hebben met massievere sterrenstelsels, maar dat is niet zo.

Is het een probleem van meten of interpreteren? Of zijn ze nog steeds uit balans, omdat ze boos zijn op getijdenkrachten ? Deze sterrenstelsels zijn ook tests van alternatieve theorieën over donkere materie.

Een ander gebied waarop de afgelopen jaren snel vooruitgang is geboekt, is het gebied van snelle radio-ontploffingenof FRB (snelle radio-ontploffingen). Duncan Lorimer en collega’s publiceerden hun ontdekking in 2007, en FRB’s bleven een aantal jaren een mysterie omdat ze zichzelf niet herhaalden; Het was onmogelijk om te weten welke sterren Daar waren ze verantwoordelijk voor. In het afgelopen decennium zijn herhalingen ontdekt, en steeds meer FRB’s, sommige in de Melkweg, zijn terug te voeren op neutronensterren, vooral dingen magnetisch veld intens, en magnetisme.

Vandaag, voorlopertoolsInterferometer SKA (vierkante kilometer array) onthulde honderden van hen zoals beschreven Natalie Meyer in een zijn artikel. Niet alle puzzels zijn echter opgelost…

De mysterieuze en paradoxale versnellende uitdijing van het heelal

spanning over waarde Hubble-constante Het is een nieuwe bron van discussie en kan leiden tot een nieuwe ontdekking lichaamsbouw (Noot van de redactie: een artikel over deze discussie is ook vandaag 20 jaar gepubliceerd door Futura).

De Hubble-Limeter constante Hij had een turbulente geschiedenis. Edwin Hubble Het werd ontdekt in 1929 met metingen snelheden Van de Vesto Sliver-sterrenstelsels, de afstanden verkregen door de nieuw ontdekte wet van de helderheidsrelatieperiode Cephedes, via Henrietta Levitt, in 1909. Deze eerste relatie tussen de afstand en de snelheid van sterrenstelsels is de evenredigheidswet met een constante H Het is gelijk aan ongeveer 10 keer de constante die we vandaag kennen. Vader Lemitri was de eerste die zich realiseerde dat het niet echt een vraag was Doppler effect maar wie breedte Ruimte bespaard door vergelijkingen Dr’Einstein van algemene relativiteitstheorie Het jaar 1915. Teruggaand in de tijd, wordt het oeruniversum gedoopt alsmaïs primitief dat wordt de grote explosie Met Fred Hoyle in 1949.

Deze populaire constante varieerde veel tijdens XXNS eeuw, waar de afstanden van sterrenstelsels onbekend zijn. Ze variëren tussen 50 en 100 km/s/Mpc, wat een aanzienlijke impact heeft op de leeftijd van het heelal: naast H Grotere, jongere leeftijd van het universum.

Zozeer zelfs dat sommige sterren ouder worden in het tijdperk van het heelal!

Na verloop van tijd, en vooruitgang in telescopen, verscheen een nieuwe afstandsindicator, een nieuwe standaardkaars in de vorm van: supernova’s Type Ia: Ze maken het mogelijk om afstanden veel verder te bepalen dan Cepheïden, omdat ze erg helder zijn. het meten van de duur van de curve een licht, is het mogelijk om te concluderen helderheid immanent, vandaar de afstand tussen hen. Verrassing: deze supernova’s waren veel verder weg dan verwacht vanwege de spectrale verschuiving. Zo werd in 1998 de versnelling van de expansie ontdekt (Nobelprijs 2011), waardoor de leeftijd van het heelal consistent is met de leeftijd van de sterren.

READ  Is Windows 10 vervangen? Hoe dan ook, dit is de datum van zijn overlijden

Al bijna 20 jaar zijn alle waarnemingen (kosmische achtergrond met WMAPEn plankEn zwaartekracht lenzen, SNIa, etc.), over het creëren van een convergentiemodel van het universum, met 30% materie, 70% vandonkere energie, de constante H = 70 km / sec / MPC. De laatste jaren is er echter een spanning ontstaan ​​tussen de waarde van H. Lokaal gemeten (cepheïden en andere standaardkaarsen) en afgeleid van kosmologie LCDM, met de fysica van het oeruniversum: H.= 73 aan de ene kant, 66 km/s/Mpc aan de andere kant.

komt het vandaan? neutrino massa ? essence,donkere energie ? Of andere natuurkunde?

Het te verkennen gebied is nog enorm…

Gedurende 13,7 miljard jaar is het universum niet gestopt met evolueren. In tegenstelling tot wat onze ogen ons vertellen als we naar de lucht kijken, is de samenstelling ervan verre van consistent. Natuurkundigen hebben observaties van verschillende tijdperken van het universum en voeren simulaties uit waarin ze het universum en zijn evolutie hervormen. Donkere materie lijkt een grote rol te hebben gespeeld vanaf het begin van het universum tot het vormen van de grote structuren die tegenwoordig worden waargenomen. © CEA Onderzoek

Dit jaar, Futura Viert zijn twintigste verjaardag. 20 jaar ontdekking, verkenning en promotie van wetenschap.

Om dit avontuur met ons volledig te beleven, voel je vrij om:

  • Stuur ons je verjaardagsberichten en wensen in Deivre d’Or speciaal 20 jaar werkgelegenheid Deze pagina.
  • Vind alle speciale inhoud van de 20e dagNS Futura verjaardag op onze website aangepaste pagina.
  • Volg het jubileum op onze sociale netwerken met #Futura20ans.
READ  We zouden eindelijk een vreemde supernova hebben opgemerkt met elektronenvangst

Blijf ons volgen om deze twee decennia van succes te vieren, we hebben veel verrassingen Tot eind 2021!

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?