Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wij hebben ervaren… Paper Mario. The Thousand Year Door, een nieuwe uitgave die eruit ziet als een prachtig prentenboek

Wij hebben ervaren… Paper Mario. The Thousand Year Door, een nieuwe uitgave die eruit ziet als een prachtig prentenboek

Gerecycled papier dat er nog als nieuw uitziet. Papieren Mario. Een deur die duizend jaar oud is, vanaf 23 mei beschikbaar op Switch, is een getrouwe weergave van het besnorde loodgietersavontuur dat twintig jaar geleden werd uitgebracht. Zijn wereld bestaat – zoals de titel van de serie aangeeft – uit papieren en vouwen die van boven tot onder worden afgestoft. Zeg vaarwel tegen saaie kleuren, simplistische animaties en slordige potloodstreken in dit tweede deel van de serie. Papieren Mario Originele release op GameCube… Deze nieuwe versie levert nu het mooiste prentenboek op.

Bovendien, in zekere zin Sneeuwwitje Geschreven door Walt Disney (een belangrijke inspiratiebron voor Mario-maker Shigeru Miyamoto), begint de proloog terwijl we ons verdiepen in de pagina’s van een grimoire-zwaar boek.

Onze terugkeer naar deze papieren wereld gaat onmiddellijk gepaard met een gedachte over de videogame-erfenis van de serie: afbetalende manuscriptstijl uit het begin van de Renaissance is veelbelovend Kleine moedige paginadat zijn werk begint in een kinderboek en er doorheen loopt wildsmid, Waar papieren karakters uit de handleiding van een rollenspel worden geknipt… Sindsdien hebben zich veel spellen afgespeeld op de pagina’s van het boek.

Een verhaal dat zijn tijd nodig heeft

De visuele ontwikkelingen van 2024 verstoren de Toy Story van 2004 niet, en we moeten prinses Peach gaan redden, die (opnieuw) is ontvoerd. De held, zo dun als sigarettenpapier, heeft de enige aanwijzing op de kaart die hem naar het hol van de marjolaine leidt, genaamd Port-Lacanaïe, waaronder de prachtige “Duizendjarige Poort” verborgen is.

READ  Jimin en Ha Sung Won van BTS werken samen voor het drama OST

De formule is een rollenspel in Nintendo-stijl: tijdens het verkennen van dit exotische land moet de speler in gesprek gaan met verschillende personages, zijn inventaris aanvullen in winkels en turn-based gevechten aangaan met de vijanden die hij tegenkomt op onze plaats. Weg – gevechten aan het einde waarvan je ervaringspunten verdient.

Lees Decoder | Prinses Peach verandert van dame in nood in superheld

De levendige Mario neemt de tijd. De dialogen zijn talrijk, zijn reisgenoten komen beetje bij beetje bij hem en de passages in de lijsten zijn regelmatig. Dan, terwijl ze ronddwaalt, neemt het verhaal een wending en worden de verrassingen verdubbeld: zij Er wacht altijd een nieuw idee, een nieuwe wending of een eigenzinnig personage op ons in het volgende hoofdstuk.

Gevechten op het podium

Elke ontmoeting met een tegenstander tijdens onze verkenning gaat gepaard met een toneelstuk. Op deze borden vinden turn-based gevechten plaats, die erg leuk en een beetje strategisch zijn. Overwinning vereist een beoordeling van de sterke en zwakke punten van de tegenstander en het naleven van contextuele procedures (of… Snelle tijdgebeurtenissen) die onze reacties op de proef stelden. Ze profiteren ook van de aanwezigheid van het publiek, dat ons, onder de indruk van onze succesvolle shots, beloont met speciale punten of de kamer verlaat.

Dit is het soort levendige show dat maakt Papieren Mario. Een deur die duizend jaar oud is Barok spel. Een kaartwereld haalt op meesterlijke wijze zijn eigen trucs uit en verkondigt luid en duidelijk dat het allemaal maar een façade en een komedie is.

READ  Galaxy Z Fold 4: Minder kromming, meer kracht
Elk gevecht vindt plaats op het podium voor een publiek (hier maar weinig in aantal) wiens applaus een cruciale rol speelt.

Fans vragen al lang om een ​​herlezing van deze GameCube-vlaggenschiptitel en het is zeer respectvol. De zeldzame toevoegingen zijn vooral bedoeld om de ervaring te vereenvoudigen en weinig extra content komt te laat.

Als dit twintig is Mario De Switch-catalogus speelt daarom niet de kaart van nieuwigheid, maar wordt eerder gepresenteerd op een geschikt moment voor de Japanse fabrikant. De hybride console heeft het einde van zijn levensduur bereikt en de teams zijn druk bezig met nieuwe consoleprojecten, waarover we in maart 2025 meer nieuws zullen hebben. Tot die tijd blijft het een meesterwerk Papieren Mario Het is genereus genoeg om fans bijna dertig uur lang bezig te houden zonder te stoppen.

Pixelweergave

We vonden leuk:

  • Origami-waanzin.
  • Favoriete karakters.
  • Barokke enscenering.

Wij vonden het minder leuk:

  • Gevechten die zich soms herhalen.

Het is meer voor jou als…

  • Ze houdt net zoveel van rollenspellen als van vouwen en knippen;
  • Heb heimwee naar de GameCube-jaren.

Misschien is het niet geschikt voor jou als…

  • Je houdt niet van chatspellen;
  • Je hebt haast.

Pixel-opmerking:

4 vellen/5 schaar

Hergebruik deze inhoud