Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wie wordt getroffen door deze cheque van 100 euro?

Blazende compensatie. De “inflatievergoeding” van € 100 is bedoeld om in te spelen op verschillende stijgingen van de energieprijzen, maar niet alleen. Terwijl 38 miljoen Fransen het kunnen krijgen, komt u ook in aanmerking? We zijn aan het evalueren.

[Mis à jour le 24 octobre 2021 à 11h42] Eind oktober waren veel Fransen aan het rekenen en het was onmogelijk om de ramp, met meerdere stijgingen van de consumptie, het hoofd te bieden. Om daarop te reageren, kondigde de regering op donderdag 21 oktober de status van ‘inflatiecompensatie’ aan. Met een waarde van 100 euro is het voor alle Fransen die de stijging van de energieprijzen niet aankunnen, maar ook voor brandstof. Moet dit worden gezien als een electorale maatregel?

De regering verdedigt zich, deze maatregel heeft niets te maken met de aanstaande presidentsverkiezingen. “Sociale vrede kopen met cadeaubonnen is goed. Het aanpakken van de oorzaken van hogere prijzen voor brandstof, gas, elektriciteit en voedsel is nog beter”, vroeg met name Damienabad, voorzitter van de Republikeinse Nationale Vergadering, op Twitter.

Het voorziet in een inflatietoelage van honderd euro, en soms meer, voor Fransen met een netto maandinkomen van niet meer dan 2.000 euro. Werknemers, zelfstandigen, werklozen, maar ook beursstudenten en zelfs gepensioneerden maken zich zorgen. Tot zover de hoofdlijnen. Als in het idee dat elke persoon deze verhoging van 100 euro individueel slechts één keer zou moeten ontvangen, kunnen veel speciale gevallen de situatie toch veranderen. Aan sommigen kan ook een inflatiecompensatie in meerdere termijnen worden uitbetaald. Reeds op vrijdag 22 oktober erkende het ministerie van Economische Zaken de bijwerkingen, vooral voor werknemers bij verschillende werkgevers of werknemers in loondienst en als zelfstandige. Als je in aanmerking komt, is er niets aan de hand! Deze betaling wordt automatisch gedaan, hetzij door uw bedrijf, Pôle emploi of Urssaf, afhankelijk van het abonnement waartoe u behoort.

De inflatietoeslag bedraagt ​​€ 100,- per persoon ongeacht de gezinssamenstelling en het al dan niet bezitten van een auto. Dit is de beloning Belastingvrij en zonder kosten. “Dit komt overeen met de gemiddelde extra kosten om brandstof te betalen voor iemand die 14.000 km per jaar reist”, vertelde Matignon aan de pers, om het bedrag van de inflatiecompensatie te rechtvaardigen, nadat Jean Castex donderdag een onderhoud aan de TF1-microfoon had gepleegd. avond. Kan de inflatietoeslag meerdere keren worden uitbetaald? In veel gevallen is het al mogelijk om meer dan 100 euro aan bonus te krijgen:

  • Als je meerdere werkgevers hebt en je nettoloon niet hoger is dan 2.000 euro per maand.
  • Als u zelfstandige bent en tegelijkertijd werkt
  • U verzamelt uw ouderdomspensioen en de baan
READ  Ninja Air Fryer MAX AF160EU review: de heetste olievrije friteuse

In antwoord op een vraag van BFMTV erkent het ministerie van Economische Zaken mogelijke bijwerkingen die moeilijk te vermijden zijn. Let op: Inflatievergoeding wordt op individuele basis uitbetaald. Als twee leden binnen hetzelfde huishouden minder dan € 2.000 per maand verdienen, ontvangen ze in december allebei € 100 bonus.

De inflatietoeslag wordt uitbetaald tussen december 2021 en februari 2022. Een specifieke datum kan om technische redenen niet worden vervroegd. In feite moet de betaling via verschillende kanalen worden gegarandeerd, afhankelijk van de status van de begunstigde. Dit is het betalingsschema dat de overheid voor ogen heeft:

  • Eind december 2021: Dit is de datum waarop werknemers hun inflatiecompensatie krijgen, rechtstreeks op hun loonstrook. In feite is de werkgever aansprakelijk voordat hij in een tweede stap door de staat wordt gecompenseerd.
  • eind januari 2022 De staat betaalt inflatietoelagen aan werknemers en zelfstandigen.
  • februari 2022 Op deze datum zouden zelfstandigen, werklozen en gepensioneerden de inflatietoelage moeten ontvangen.

Nee. De inflatietoeslag is niet permanent. Het is eigenlijk een financiële stimulans voor de middenklasse. Het termijnbedrag wordt in één keer betaald, tussen december 2021 en februari 2022. De begunstigden hoeven niets te doen, want de betaling gebeurt automatisch. Voor de werknemers is het de werkgever die zorgt voor de betaling van de inflatiecompensatie, aangezien het bedrijf in een tweede stap door de staat wordt gecompenseerd door de werkgeversbijdragen te verlagen. Voor gepensioneerden zal het pensioenfonds de uitkering moeten garanderen. Freelancers krijgen hulp via Urssafs. Hoe zit het met de netelige kwestie voor particuliere werkgevers? Als hij via Cesu+ betaalt, regelt Urssaf alles. Indien de bonus wordt uitbetaald door de gewone Cesu, wordt de individuele werkgever op de hoogte gebracht van het bedrag dat aan zijn werknemer moet worden betaald. Het wordt later terugbetaald.

De door de regering aangekondigde bonus is gericht op de middenklasse. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor inflatiecompensatie, heeft de overheid een plafond vastgesteld: dus wij maken ons zorgen Fransen die minder dan 2.000 euro per maand verdienen – vóór toepassing van de roerende voorheffing – (1943 euro per maand voor gepensioneerden), ongeacht hun status en beroep. Werknemers, zelfstandigen, ambtenaren, boeren, gepensioneerden, stagiaires, studenten en bursalen zijn binnen het zicht van deze procedure, of ze nu voltijds of deeltijds zijn. In totaal zou het 38 miljoen mensen in Frankrijk ten goede moeten komen.

In antwoord op een vraag van Les Echos heeft de overheid bepaald dat het loon vóór belastingen wordt gescreend om te bepalen of u in aanmerking komt. “Het idee is om een ​​normale maand te nemen”, wees een van hen het bedrijf dagelijks toe. Zo kan de maand november of oktober gekozen worden. Er is dus geen risico dat de toekenning van de dertiende maand of de eindejaarspremie sommige begunstigden ervan weerhoudt om de inflatietoelage te ontvangen. Op het betalingsbewijs hoeft u alleen maar de regel te controleren ”netto te betalen voordat Inkomstenbelasting‘, boven ‘Nettobetalingen’.

READ  Faraonische schulden van Franse bedrijven bedreigen investeringen

Voor zzp’ers moet de overheid rekening houden met het belastbaar inkomen voor 2020. AFP voegt daaraan toe dat ze inflatietoeslag gaat betalen voor wie minder dan 30.000 euro verdiende. De activiteit moet minimaal 500 euro per maand opleveren en niet meer dan netto 2.000 euro per maand.

Auteur: De hulp wordt op individuele basis ontvangen. Met andere woorden, binnen de echtgenoten bijvoorbeeld, als het netto-inkomen van de echtgenoten lager is dan 2000 euro per maand, krijgen ze allebei een inflatietoelage, dus in totaal 200 euro. “Deze limiet van € 2.000,- per persoon en niet op de schaal van de gezinsbelasting, dekt meer dan de helft van de werkende mensen en 70% van de gepensioneerden”, legt Gabriel Attal uit op Microphone France 2.

Stagiairs, beursstudenten en studenten kunnen profiteren van de inflatietoeslag van € 100. De enige vereiste is dat je minder dan €2000 per maand netto per maand hebt en financieel onafhankelijk bent. Met andere woorden, u bent niet langer gebonden aan de belasting van uw ouders. “Ik denk dat ongeveer tweederde van de studenten zich zorgen zal maken”, zei regeringswoordvoerder Gabriel Attal vrijdagochtend tegen France 2.

“Alle beursstudenten en die met een onafhankelijk belastingkantoor: daar zullen naar schatting 1,7 miljoen studenten baat bij hebben”, zei Frederic Vidal vrijdag in een microfoon van Radio Sud. “Voor beursstudenten hebben we de bestanden. De betaling wordt automatisch gedaan en in december betaald”, voegde ze eraan toe. “Voor anderen zullen het de klassieke mechanismen zijn die beschikbaar zijn voor alle burgers. De studenten zijn onafhankelijke jongeren, we moeten ze ondersteunen in deze autonomie.”

“Deze hulp is palliatief, maar het zal de zaken niet echt veranderen”, zei Cécile Thévin, lid van het National Office of the Fage (Union of Public Student Societies), vrijdag. Zij vindt dat financiële hulp niet breed genoeg is en “alle studenten” zou moeten aangaan.

Ja, gepensioneerden profiteren van de inflatieaftrek. Wel is de inkomenssituatie opgehelderd. Matignon zei dat je pensioen (zowel algemeen als aanvullend) zou moeten hebben van minder dan € 1.943 per maand en per persoon. Waarom dit plafond van 1.943 euro en niet de 2.000 euro netto van andere werknemers? Pensioenfondsen zijn geen geld Retraites. Zo heeft de regering er de voorkeur aan gegeven huishoudens uit te sluiten die het volledige CSG-tarief betalen (8,3%). Voor een alleenwonende gepensioneerde mag de pensioenopbouw niet hoger zijn dan 1.943 euro per maand.

READ  Er zijn onderhandelingen gaande om 1% van de gigantische oliemaatschappij Aramco te verkopen aan een buitenlands bedrijf

volgens Hoofdstad, blijft dit plafond erg mysterieus. Volgens het document van Percy zullen 13 miljoen gepensioneerden worden getroffen, met een standaard belastinginkomen van minder dan 1.943 euro. Met andere woorden, pensioenen worden niet meer in aanmerking genomen, omdat het referentiebelastinginkomen – dat op uw laatste belastingaanslag staat – alle inkomsten omvat die de belastingfamilie ontvangt (inkomen uit arbeid, inkomen uit vermogen en inkomsten uit vermogen en vermogen). Het tijdschrift vroeg de staatssecretaris voor Pensioenen om te zien of de regering referentiebelastinginkomsten of pensioenbedragen zou inhouden om te bepalen of ze in aanmerking komen voor inflatietoelage. Geen antwoord gekregen.

Ja ! Begunstigden van Werk Inkomen Solidariteit (RSA) behoren ook tot de ontvangers van de inflatietoeslag. Ter herinnering: RSA gaat over mensen die heel weinig middelen hebben. Het bedrag van de CAF sociale uitkering is maximaal 65 euro per persoon, zonder huurtoeslag.

Werklozen die actief op zoek zijn naar werk en die een WW-uitkering hebben van minder dan € 2.000 netto per maand, komen in aanmerking voor inflatiecompensatie. Naar alle waarschijnlijkheid is het de Pôle-werknemer die deze bonus zal betalen. U hoeft geen stappen te ondernemen om de betaling te beveiligen.

Ja, begunstigden van het sociaal minimum, inclusief uitkeringen voor gehandicapte volwassenen, vallen onder de inflatietoeslag van € 100. Toeslag voor gehandicapten voor volwassenen is een financiële steun die wordt toegekend aan bepaalde personen met een handicap, op voorwaarde dat ze een deel van de gehandicapten ontmoeten Arbeidsongeschiktheids- en inkomenscriteria. In 2021 is de waarde vanAAH 1 persoon zonder middelen tot € 903,60. Aangezien de AAH wordt betaald door CAF, zal het Gezinsbijslagfonds ervoor moeten zorgen dat de inflatietoelage wordt betaald.

De uitvoerende macht heeft om technische redenen afgezien van de instelling van een brandstofinspectie, geclassificeerd als “fabrieksgas”. De implementatie van een systeem bedoeld voor automobilisten vereiste al de overdracht van verschillende gegevens: belastinginformatie (de standaard belastinginkomsten voor de Fransen) en informatie over het gebruik van hun voertuig. Het is moeilijk om gegevens te verzamelen totdat u klaar bent met het controleren van de brandstof. Om deze reden heeft de overheid er de voorkeur aan gegeven om belastingvrije bijstand te betalen, of u nu een auto bezit of niet.