Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

4 liter veranderd in hotelkamer

In 2021 bestaat de 4L 60 jaar. Een verjaardag gevierd met veel pracht RenaultHet is een reeks verrassingen. De nieuwste: Suite No. 4. Dit is de naam van de 4L die werd herzien door de Franse ontwerper Mathieu Lehanneur. Die laatste maakte van de beroemde stadsauto, waarvan meer dan 8 miljoen exemplaren zijn verkocht, een hotelsuite op wielen!

De ontwerper wilde een “nieuwe woon-werk- en reiservaring” creëren. Zijn project legt uit: “Ik wilde de wereld van auto’s en de wereld van architectuur combineren om een ​​hotelkamer in de buitenlucht te creëren. Beter dan een suite in de mooiste paleizen, het is er gewoon. Waar je maar wilt: met uitzicht op de zee in het midden van een veld of verhuizen naar de stad van je dromen.”

Het 4L-silhouet is bewaard gebleven. Maar de hele achterkant is gemaakt van een polycarbonaat luifel. Het dak is voorzien van zonnepanelen die zonlicht binnenlaten. Aan de voorzijde stelde de ontwerper zich een nieuwe grille voor in geborsteld aluminium.

Zo is er achter de voorstoelen een slaapgedeelte, met armleuningen en kussens. Twee lampen aan de muur brengen het licht binnen. Dit gebied is bedekt met dikke chenille met een geribbelde look. De voorkant draagt ​​geel fluweel. De stoffen zijn gemaakt in Frankrijk. Verwijderbare houten stoel verborgen in de achterbumper. Eenmaal uitgeklapt kun je schuilen onder de bekende achterklep, want de 4L was de eerste auto met dit type kofferbakopening.

Deze 4-liter is aangepast: hij is voorzien van een elektromotor. In november is hij te zien in Atelier Renault, de showroom van het merk op de Champs-Elysees.

READ  De behandeling van de directeur van een humanitaire vereniging roept vragen op