Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Whoa! Shut up!”: Claire Chazel ergert zich aan Luc Ferry in de hedendaagse kunst

“Whoa! Shut up!”: Claire Chazel ergert zich aan Luc Ferry in de hedendaagse kunst

Luc Ferry heeft nauwelijks waardering voor hedendaagse kunst, en hij aarzelde niet om er reclame voor te maken op de set van “Le Passage des Arts”. Wie had een lastig cadeau Claire Chazel.

De voormalige minister van Onderwijs die zijn nieuwe boek over het milieu kwam presenteren De zeven ecologieënGefascineerd door de “haat” van hedendaagse kunst. “Ik vind het 99% vreselijk omdat het arrogant is. Mensen moeten zeggen dat het cool is omdat het te duur is en het deeg oprolt. Dat is het!”, Zegt Luke Ferry.

Voor hem lacht Claire Shazal in eerste instantie om de provocatie van de voormalige minister. ‘Hij schept erover op … Het is eng,’ zei ze terwijl ze naar zijn woorden luisterde. Voordat het irritatiesignaal verschijnt: “Stop! Zwijg!” De reactie van het voormalige nieuwsanker van TF1 TV vertraagde Luke Ferry echter niet, terwijl hij zijn preek over hedendaagse kunst voortzette.

“Als je iets belachelijks ziet van Jeff Koons, Balloon Dog (naam artiest, redacteur), die voor 53 miljoen dollar wordt verkocht, zeggen mannen tegen zichzelf: ‘Nou, als ik het niet zo indrukwekkend vind, is dat ik tegenover! “(…) Je moet er de waarheid over vertellen. Er wordt veel geld verkocht, dus het maakt indruk op de dassen. Het is” kapitalistische kunst “, zei Schumpeter en voegde de voormalige minister ter plaatse toe. Arts Corridor.

Claire Chazall, die haast heeft om verder te gaan, benadrukt niet de “ietwat gecondenseerde” aard van de kritiek van Luke Ferry, alvorens hem uit te nodigen om naar de Cartier Foundation op internet te gaan en hem te beloven dat hij “zeer interessante” dingen zou vinden. .

READ  Estelle Denis en Raymond Domenech zijn gescheiden op 22 april en de gemeente