Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WhatsApp heeft een nieuwe interface

WhatsApp heeft een nieuwe interface

Er zijn wijzigingen op WhatsApp! Instant messaging heeft een geheel nieuw gezicht, met een volledig bijgewerkte en opnieuw ontworpen interface. We zullen nieuwe gewoonten moeten aannemen!

Als jij, net als twee miljard gebruikers, WhatsApp gebruikt, heb je misschien een verandering opgemerkt de laatste keer dat je de app opende! Door de jaren heen heeft Meta zich vooral gericht op het toevoegen van functies, waardoor instant messaging handiger is dan ooit tevoren. Het versturen van foto’s en video’s in hoge resolutie, het verschijnen van nieuwskanalen, videoboodschappen, de mogelijkheid om je scherm te delen… het bedrijf heeft zijn best gedaan! Maar met al deze nieuwe functies moest de interface wel volgen! Deze laatste heeft tevens het recht om een ​​kleine renovatie van de gevel uit te voeren om een ​​netter en minder druk uiterlijk te verkrijgen. Een echte facelift voor de berichtenuitwisseling, die is bijgewerkt door de groene kleur uit de bovenste app-balk te verwijderen, wat niettemin het hoogtepunt is.

In de Android-app heeft WhatsApp zelfs recht op een nieuwe groene kleur als dominante kleur voor de lichte en donkere modi, evenals een nieuwe chatballonkleur voor het donkere thema en de zwevende actieknop. Op iOS zijn meldingsbadges en -knoppen veranderd van blauw in groen. De belangrijkste verandering is zeker op Android, waar de horizontale balk van WhatsApp, meestal te vinden in de groene banner bovenaan het scherm, nu onderaan staat, met de tabbladen Discussies, Nieuws, Communities en Oproepen toch de iPhone!

De zoekbalk van zijn kant bevindt zich bovenaan het scherm. Merk op dat de Meta AI-chatbot rechtstreeks toegankelijk is – maar we kunnen er in Frankrijk nog geen voordeel uit halen – met discussiefilters die zich direct hieronder bevinden: “Alle berichten”, “Ongelezen”, “Persoonlijk” en “Zakelijk”. Dit is vooral handig bij het jongleren met tientallen actieve gesprekken.

© Meta

Het uiterlijk van sommige pictogrammen en knoppen is ook veranderd. Bovendien wilde WhatsApp meer contrast brengen in de verschillende modi. Dus, “De donkere modus is donkerder om de tekst beter leesbaar te maken. Op dezelfde manier hebben we meer witruimte aan de app toegevoegd in de lichte modus.”zegt Meta. Ten slotte heeft de app de pictogrammen bijgewerkt voor een meer afgeronde stijl en nieuwe animaties toegevoegd “Voor een meer speelse esthetiek”.

Andere interfaceverbeteringen zijn nog in ontwikkeling en zijn al te zien in de bètaversie van de app, vooral op het belscherm. De knop ‘Terug’, die zich meestal linksboven bevindt, moet bijvoorbeeld worden vervangen door een knop ‘Samenvouwen’, om niet de indruk te wekken dat we het gesprek zullen beëindigen, terwijl de onderste balk aan de rechterkant meer zal bevatten Munten.

READ  James Webb onthult mysterieuze, nog nooit eerder geziene structuren in het hart van onze Melkweg