Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Pura 70 laat zien dat Huawei minder gevoelig wordt voor Amerikaanse sancties

De Pura 70 laat zien dat Huawei minder gevoelig wordt voor Amerikaanse sancties

De Huawei Mate 60 Pro was een flits in de lucht voor de VS, met onder de motorkap een Kirin 9000s-chip, geëtst op 7 nm. Een succes dat, hoewel nog steeds verre van de beste in het veld (zo is de A17 Pro-chip van de iPhone 15 Pro gegraveerd met 3nm-technologie), toch aantoont dat de sancties de Chinese ontwikkeling slechts relatief hebben vertraagd.

Dat blijkt uit de bevindingen van online reparatiespecialist iFixit en adviesbureau TechSearch International, die de cover openden van de nieuwste Pura 70 telefoon. Het is een meer “zelfvoorzienende” smartphone dan de Mate 60 Pro. In feite maakt het apparaat gebruik van een geavanceerde chipset gebaseerd op de Kirin 9000s-processor, geproduceerd door de lokale oprichter Semiconductor Manufacturing International (SMIC), die zij de Kirin 9010 noemen.

Aan de andere kant, en misschien nog wel belangrijker, beschikt de Pura 70 over een NAND-flashgeheugenchip, waarvan volgens specialisten uit verschillende elementen blijkt dat deze is vervaardigd door Huawei’s dochteronderneming HiSilicon. Ter vergelijking: hetzelfde onderdeel werd geleverd in de Huawei Mate 60 Pro van het Zuid-Koreaanse bedrijf SK Hynix.

READ  Thomas Pesquet: Wat is het salaris van een Franse astronaut?