Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappers hebben een enzym ontdekt dat lucht omzet in elektriciteit

Door het te isoleren van een bacterie, toonden Australische onderzoekers aan dat dit enzym waterstof in de lucht kan mobiliseren om het om te zetten in energie.

Lucht omzetten in elektriciteit? Dit is wat het enzym kan doen, volgens het werk van Australische onderzoekers gepubliceerd in beoordeling natuur Deze woensdag 8 maart. Wetenschappers hebben al het werk bestudeerd van in de bodem levende bacteriën die waterstof in de omringende lucht mobiliseren om het in energie om te zetten.

Door de genetische code te analyseren, identificeerden de auteurs van het onderzoek, aan de oorsprong van deze transformatie, een specifiek enzym genaamd Huc. De auteurs beweren dat de laatste in staat zou zijn om “direct een elektrische stroom te produceren wanneer ze worden blootgesteld aan sporen van waterstof.”

Een bijzondere uitdaging voor het onderzoeksteam was om het enzym van de bacterie te isoleren. Dus moesten ze een reeks methoden ontwikkelen om deze bacteriën te laten groeien en vervolgens chemie gebruiken om te proberen het onderdeel te isoleren.

Een soort duurzame natuurlijke batterij

Zelfs na te zijn gewonnen uit bacteriën, zal Huc kleine hoeveelheden waterstof kunnen omzetten in elektriciteit. De studie toonde ook aan dat het enzym kan worden ingevroren of verwarmd en zijn vermogen behoudt om energie op te wekken.

Voor de Australische wetenschappers achter dit werk vormt Huc dus een soort duurzame natuurlijke batterij. “De hoeveelheid energie die door waterstof in de lucht wordt geleverd, zal klein zijn, maar het is waarschijnlijk voldoende om een ​​biometrisch display, een klok, een ledlamp of een eenvoudige computer van stroom te voorzien”, zeggen ze.

Met meer waterstof in de bron, zeggen de auteurs, zou het enzym “grotere machines kunnen aandrijven”.

Dit experiment van fase één vond echter plaats in een laboratoriumomgeving en op kleine schaal – tot op de milligram. Nu is het nodig om naar een hoger niveau te gaan, de gramschaal, met als doel de kilogram.

READ  Google rolt de nieuwe versie breed uit

De belangrijkste artikelen