Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappers begrijpen eindelijk waarom rivieren in Alaska zo’n vreemde kleur hebben!

Wetenschappers begrijpen eindelijk waarom rivieren in Alaska zo’n vreemde kleur hebben!

Al enkele jaren observeren we een vreemd fenomeen: in Alaska kleuren sommige rivieren met helder water plotseling oranje. Zuur en mineraalrijk water bedreigt waterdieren en drinkwatervoorraden. Maar wat is de oorzaak van deze vervuiling?

Maar wat is dit vreemde fenomeen dat deze doorgaans kristalblauwe rivieren in de arctische gebieden van Alaska oranje kleurt?

Meestal wordt deze verkleuring stroomafwaarts in sommige mijnen waargenomen. Er is contact opgenomen met de opgravingenluchtlucht Ondergeschikt MetalenMetalen Bevat SulfidenSulfiden Mineraal, zoals pyriet of galena. zij oxidatieoxidatie Vervolgens produceert het zwavelzuur dat in de waterwegen terechtkomt. Naast het maken van water ZurenZurenBij de oxidatie van sulfiden komen grote hoeveelheden… MetalenMetalenZoals de ijzerijzerWat de rivieren zal kleuren.

Dit is precies wat wetenschappers waarnemen in de rivieren van Alaska. Na verschillende monsters realiseerden wetenschappers zich dat de pH van het water in deze oranje rivieren in Alaska eigenlijk heel laag was, met een waarde van 2,3 in plaats van de gebruikelijke 8. Zeer hoog ijzergehalte, ZinkZink naar NikkelNikkell koperkoper En gebaseerd op CadmiumCadmium gemeten. Daarom wijzen alle tekenen op de aanwezigheid van A AfwateringAfwatering Zure mijnbouw. Behalve dat er absoluut geen mijnbouw in het gebied is!

Maar wat zou de oorsprong van deze kleuring kunnen zijn?

Permafrost-dooi betrokken

In een artikel gepubliceerd In het tijdschrift Aarde- en milieucommunicatieOnderzoekers suggereren dat dit het gevolg kan zijn van het ontdooien van de permafrost. Door de opwarming van de aarde is deze voortdurend bevroren grond aan het ontdooien, waardoor veel mineralen, waaronder metaalsulfiden, worden blootgesteld aan de lucht en verwering. Het proces zou daarom hetzelfde zijn als in het geval van zure mijndrainage, behalve dat dit veroorzaakt kan worden door de huidige klimaatverandering. Dit fenomeen werd voor het eerst waargenomen in 2008 dankzij satellietbeelden.

READ  Het is nu mogelijk om gewichtsverlies na een maag-darmoperatie te voorspellen

Deze rivieren zijn zuur kleurkleur Oker vormt echter een reëel probleem voor ecosystemen, waardoor veel habitats worden aangetast. Aanzienlijke daling van Dieren in het wildDieren in het wild De hydro is al geregistreerd. Deze rivieren zijn vaak een bron van drinkwater voor de mensen in deze noordelijke regio’s. Nou… dat was het ook. Riviervervuiling vormt dus ook een ernstig probleem voor de drinkwatervoorziening.