Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer te veel informatie pijn doet

Wanneer te veel informatie pijn doet

psychologie – E-mails, sociale netwerken, streaming media: de stortvloed aan inhoud waartoe digitale technologie ons toegang heeft gegeven, heeft nieuwe soorten problemen gecreëerd.

Het is een nieuwe uitdrukking die in de jaren negentig in Quebec opdook en die alles zegt over onze verzadiging. Informatie-obesitas, ook wel informatie-overload genoemd, bedreigt de Homo sapiens in de 21e eeuw, die letterlijk overwerkt zijn. Dit komt door de groei van digitale technologie en de toename van het aantal informatiekanalen, maar ook door de neiging om steeds meer allerlei soorten items op sociale netwerken te delen. Zes miljoen zoekopdrachten op Google, 4 miljoen likes op Facebook, 360.000 tweets op X en al 7.000 berichten verzonden naar ChatGPT, dit in 2023, Er gaan elke minuut gegevens over het internet. NeeWe zijn uitgeput en… uitgeput. volgens onderzoek Observatorium voor Maatschappij en Consumptie, “Blijkbaar zegt 53% van de Fransen dat ze last hebben van informatiemoeheid, waaronder 38% – meer dan een derde – die er heel veel last van heeft.”. Omdat we nu niet alleen verbonden zijn met een scala aan media, zijn we voortdurend verbonden. Geen rust, geen rust.

Cognitieve verzadiging

Een dergelijke toestroom put onze hulpbronnen uit…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 83% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Drie vragen over de ongebreidelde epidemie deze winter