Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappelijk nieuws in kleine doses

Een paar milligram van al het wetenschapsnieuws van deze week


Mathieu Perrault

Mathieu Perrault
Journalistiek

Verkenners van de Rode Planeet

helikopter slimheid Het bewijs stapelt zich op van het nut ervan voor de verkenning van Mars. Na de vier testvluchten die gepland waren voor april en mei, besloot NASA door te gaan met het gebruik slimheid Om de riksja te helpen bepaling Om de beste methoden te vinden, vanuit wetenschappelijk en veiligheidsoogpunt. slimheid Ze ontdekte tijdens haar negende reis, op 5 juli, dat een zandgebied genaamd Séítah (naar het Navajo-woord voor zand) onbegaanbaar was, en zag een groep rotsen in meer detail gefotografeerd tijdens de 10NS 24 juli vlucht. Deze groep rotsen, genaamd Raised Ridges, is toegevoegd aan de track bepaling.

Toets

Wat hebben archeologen ontdekt in deze 3.500 jaar oude Nigeriaanse beelden?

Foto geleverd door Goethe University

3.500 jaar oude Knock Statue-vazen

Het eerste prehistorische bewijs van honingjacht in Afrika bezuiden de Sahara. Deze praktijk is te zien in grotschilderingen van meer dan 8000 jaar oud en is beschreven door middeleeuwse Europese en Arabische auteurs, maar er is geen direct bewijs dat honing werd gebruikt vóór de Europese kolonisatie. Archeologen van de Universiteit van Bristol in Engeland en de Goethe Universiteit in Frankfurt hebben het 3.500 jaar oude Nook-aardewerk geanalyseerd, het begin van deze Nigeriaanse beschaving, en beschrijven sporen van honing in het tijdschrift. Verbindingen met de natuur vorige april. De bijenteelt stond al vroeg bekend als faraonisch Egypte, maar bereikte volgens de studie pas 500 jaar geleden sub-Sahara Afrika. Dus honing werd verzameld uit wilde bijenkorven.

READ  Google onthult het geheim van eiwitvouwing

het nummer

miljard jaar

Foto met dank aan de Universiteit van Barcelona

De sterrenhoop Palomar 5, met zijn staart aan beide kanten. Het centrum is 130 lichtjaar breed en de staarten strekken zich aan weerszijden 11.000 lichtjaar uit.

Dit is de levensverwachting van het 5-sterren Palomar-cluster, dat van binnenuit wordt verslonden door 124 zwarte gaten. Palomar 5 bevindt zich op 65.000 lichtjaar van de aarde en werd ontdekt in 1950, en is een van de 150 sterrenhopen in de Melkweg. Dit zijn gebieden waar honderdduizenden sterren zich ophopen. Palomar 5 heeft een eigenaardigheid: “staarten” bevinden zich aan de zijkanten van het midden, waaruit de sterren ontsnappen. in een natuurlijke astronomieBegin juli concludeerden astrofysici van de Universiteit van Barcelona dat deze sterren worden uitgeworpen door de vergroting van zoveel abnormaal grote zwarte gaten.

Erebus-slachtoffer geïdentificeerd

Afbeeldingen geleverd door DIANA TREPKOV/University of Waterloo

John Gregory’s schedel- en gezichtsreconstructie

De overblijfselen van een HMS-officier Erebus, een van de twee Britse Franklin Expedition-schepen die meer dan 170 jaar geleden in het noordpoolgebied verdwenen, is zojuist officieel geïdentificeerd. Het werd gevonden met twee andere lichamen op King William Island, Nunavut, in 2013. Archeologen van de Universiteit van Waterloo, die hun bevindingen in april in het tijdschrift publiceerden poolrecord, waarbij het DNA van het lichaam werd vergeleken met dat van de afstammeling van de officier, John Gregory, die in Zuid-Afrika woont. brokstukkenErebus Het werd gevonden in 2014, maar op dit eiland zijn eerder tientallen graven van matrozen en officieren gevonden. De bemanning liet het schip bevroren in het ijs achter.

READ  "De plicht van de wetenschap is om een ​​licht te laten schijnen, zelfs als ze de heersende ideeën van politici ... of geleerden niet ondersteunt."

op jacht naar geheugen in een baan om de aarde

Foto door WIKIMEDIA COMMONS

Dubbele satellietkopie Prospero, gelegen in het Science Museum in Londen, werd gebouwd voor het geval de eerste lancering zou mislukken.

Een Schots bedrijf wil een in 1971 gelanceerde satelliet restaureren voor tentoonstelling in een museum. experimentele satelliet Prospero Hij heeft de eer de enige te zijn die is afgevuurd door een Britse raket, zwarte Pijl. Skyrora, dat sinds 2018 raketten test, kondigde zijn project begin juli aan op een ruimtevaartbeurs in Farnborough. Ik heb de overblijfselen van de raket al uit Australië gebracht zwarte Pijl Na ontslagen te zijn Prospero, die sinds 2004 stil is. Skyrora wil technologie gebruiken van het Japanse bedrijf Astroscale, dat momenteel een ontmantelde satellietopnamemodule in een baan om de aarde test. zwarte Pijl Hij maakte drie testvluchten en daarna slechts één operationele vlucht, een lancering Prospero. De Britse regering berekende dat het goedkoper zou zijn om Amerikaanse raketten te gebruiken om haar satellieten te lanceren.