Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Binnenkort de namen van hittegolven?

Juli was de warmste maand op aarde, wat leidde tot droogtes en bosbranden in veel landen. Dus stellen Griekse wetenschappers voor om hittegolven te noemen, net als stormen en orkanen.

Doel: de bevolking voorlichten over de gevaren van hittegolven en hen bewust maken van het belang van het fenomeen voordat het wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld bosbranden, zoals Degenen die deze zomer Griekenland hebben geteisterd. “We denken dat mensen beter voorbereid zouden zijn op een naderende meteorologische gebeurtenis als die gebeurtenis een naam had”, zegt Costas Lagovardos, onderzoeksdirecteur van de Nationale Sterrenwacht van Athene. Wachter. “Het zou mensen helpen het dreigende gevaar te begrijpen, terwijl besluitvormers beleid kunnen initiëren dat hen beter zou beschermen.”

Omdat aanvallen van hoge hitte soms zoveel meer doden dan stormen of orkanen, dat wetenschappers ze als een ‘stille moordenaar’ beschouwen. Alleen al in Frankrijk veroorzaakte de hittegolf van 2003 volgens officiële cijfers 19.940 doden en bijna 70.000 doden in heel Europa.

Met klimaatverandering kunnen deze hittegolven steeds intenser worden. Deze zomer bereikte Sicilië een Europees record, met een temperatuur van 48,8 graden Celsius in de regio Syracuse.

Een hittegolfclassificatie maken

In augustus 2020 kondigde de Amerikaanse Adrienne Arsht-Rockefeller Foundation de oprichting aan van de Coalition for Resilience in the Heat, met steun van verschillende steden, waaronder Athene, Mexico-Stad, Melbourne en Tel Aviv, en organisaties zoals het Rode Kruis. .

Deze groep vraagt ​​om netwerken om hittegolven te classificeren en wil dat de namen daaraan worden toegeschreven. Het Amerikaanse National Hurricane Center gebruikt bijvoorbeeld een classificatie die de verschillen tussen “tropische stormen” minder intens maakt dan Tornado’s, die zijn onderverdeeld in niveaus, van één tot vijf, afhankelijk van de windsnelheid. “Dezelfde principes kunnen worden toegepast bij extreme temperaturen”, aldus de stichting in een verklaring.

Als de vaststelling van evaluatiecriteria hittegolven Gevoelig legde professor Lagovardos aan Britse media uit dat hittegolven qua intensiteit en duur gemakkelijker te voorspellen zijn dan stormen. Griekse wetenschappers zouden graag een hittegolf kunnen benoemen vanaf het moment dat je langer dan een week temperaturen boven de 40 graden Celsius voelt.

READ  Het ziekenhuis nadert met grote voorzichtigheid de achteruitgang van de intensive care