Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldwijde pandemie-update

Geplaatst op dinsdag 12 oktober 2021 om 19:19

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en hoogtepunten: een update over de laatste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

– Pandemie blijft wereldwijde groei belemmeren, zegt IMF –

“De epidemie is nergens voorbij totdat deze overal is overgedragen.” Gita Gopinath, hoofdeconoom bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waarschuwde dinsdag: ongelijke wereldwijde vaccinatie belemmert groei en banen.

Het bedrijf verlaagde zijn prognose voor de wereldwijde groei voor 2021 iets (5,9%), en merkte op dat logistieke knelpunten hebben geleid tot havenblokkades, tekorten aan een reeks materialen en stijgende exportkosten.

– De Britse regering wijst de verantwoordelijkheid voor crisisbeheersing toe –

Late inperking, “grote fouten” en “determinisme” in het licht van de verspreiding van Covid-19 hebben geleid tot “een van de grootste mislukkingen op het gebied van de volksgezondheid” in het VK, waar duizenden doden hadden kunnen worden vermeden, aldus een parlementaire commissie. rapport dat dinsdag werd uitgebracht.


De studie, uitgevoerd door twee parlementaire commissies na maandenlange hoorzittingen, toont aan dat de conservatieve regering van Boris Johnson, op advies van wetenschappers, heeft gekozen voor een “stapsgewijze aanpak” in plaats van een snelle sluiting op te leggen.

– Frankrijk: een plan voor de “Slag om de Onafhankelijkheid” –

Produceer meer en ‘word weer een geweldige natie van innovatie’: de Franse president Emmanuel Macron onthulde dinsdag een investeringsplan van 30 miljard euro, met als doel de ‘strijd om onafhankelijkheid’ hier in 2030 te winnen.

Het staatshoofd merkte op dat de gezondheidscrisis “ons een zwak deed voelen” en “afhankelijkheid van buitenaf”, verwijzend naar het gebrek aan maskers aan het begin van de epidemie of het onvermogen van Frankrijk om een ​​vaccin tegen Covid-19 te produceren.

READ  verwoestende aardbeving

Op weg naar Afrika’s eerste mRNA-vaccin –

Zuid-Afrika, dat vecht voor gelijke toegang tot Covid-vaccins, is begonnen met het ontwerpen van Afrika’s eerste messenger RNA (mRNA) -vaccin om de adoptie van het continent te beëindigen.

Tot op heden is amper 5% van de in aanmerking komende Afrikanen volledig ingeënt. Afrika, dat ver achterblijft bij de rest van de wereld, is sterk afhankelijk van import en doses die door rijke landen worden geschonken.

– Duits CureVac-verlatingsvaccinatieproject –

Dinsdag maakte het Duitse laboratorium CureVac bekend dat het de ontwikkeling van zijn eerste kandidaat-vaccin tegen Covid-19, waarop aanvankelijk werd gehoopt maar de werkzaamheid ervan teleurstellend was, had opgegeven om zich te concentreren op een nieuw, veelbelovender vaccin van de tweede generatie.

– Vaccinatieplicht verboden in Texas –

De Republikeinse gouverneur van Texas, Greg Abbott, kondigde aan dat hij alle entiteiten in zijn staat, inclusief particuliere bedrijven, verbiedt om vaccinvereisten op te leggen aan hun werknemers of consumenten.

De verhuizing komt een maand nadat Joe Biden aankondigde dat vaccinatie verplicht zal zijn voor 100 miljoen werknemers, federale overheidsfunctionarissen en werknemers uit de particuliere sector.

– Londen annuleert nieuwjaarsvuurwerk –

De gemeenteraad van de Britse hoofdstad heeft dinsdag voor het tweede jaar op rij het nieuwjaarsvuurwerk in Londen afgelast vanwege het uitbreken van de epidemie.

“Vanwege de onzekerheid veroorzaakt door de COVID-19-pandemie, zal ons beroemde oudejaarsspektakel dit jaar niet plaatsvinden aan de oevers van de Theems”, zei burgemeesterswoordvoerder Sadiq Khan.

– Meer dan 4,85 miljoen doden –


De pandemie heeft wereldwijd ten minste 4.853.570 mensen gedood, volgens een AFP-rapport van officiële bronnen op dinsdag om 10.00 uur GMT.

READ  In Peru werden honderd toeristen vrijgelaten nadat ze gegijzeld waren in de Amazone

De Verenigde Staten zijn met 714.060 doden het zwaarst getroffen door de pandemie, gevolgd door Brazilië (601.213), India (450.963), Mexico (282.227) en Rusland (218.345).

De Wereldgezondheidsorganisatie schat, rekening houdend met de toename van sterfgevallen die direct en indirect verband houden met Covid-19, dat het epidemische tol twee tot drie keer hoger zou kunnen zijn.