Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldkampioenschappen zeilen – Emma Plasschaert zakt naar de 6e plaats en kan niet langer aanspraak maken op een wereldwijd podium

Aan de vooravond van de medaillerace gereserveerd voor de top tien en waar de punten worden verdubbeld, eindigde ze als 31e en 22e in mijn race van de dag toen ze bovenaan het klassement stond.

Het podium ligt buiten bereik van de Oostendse, die op de Olympische Spelen in Parijs toch een ticket voor een Belgische boot bemachtigde.

Op ILCA 7 eindigde Willem de Smet als 15e, waarmee hij ook een ticket voor België op de Olympische Spelen van 2024 kon claimen, toegekend aan de top 16 spelers.

Na drie tweede plaatsen en een derde plaats in de eerste acht races van de competitie boekte Emma Plasschaert twee van haar drie slechtste resultaten in de laatste twee races voor de race om medailles. En zo viel ze uit de race op het podium, nu met 94 punten, 29 meer dan de Zwitserse Maud Gayette aan de leiding (65 punten). Hij wordt gevolgd door de Deense Anne-Marie Rendom en de Hongaarse Maria Erdi (elk 69 punten), daarna de Nederlandse Marit Baumeister (74 punten) en de Amerikaanse Charlotte Rose (78 punten).

Elin Verstrelen zeilt naar haar kant op plaats 70 met 168 punten op de klok.

Op ILCA 7 eindigde Willem de Smet als 15e in het klassement, wat hem in staat stelt een ticket voor België op de Olympische Spelen van 2024 te claimen, toegekend aan de beste 16 spelers. Na als 20e en 10e te zijn geëindigd in de laatste twee regatta’s voor de geplande medaillerace van zondag, behaalde hij twee plaatsen en verzamelde hij 156 punten, wat nog steeds 10 punten te veel is om door te breken in de top 10 en op zondag in de rij te komen.