Wereldkampioenschappen waterpolo: Canadese vrouwen verloren

Vier gemiste goals van de Hongaren in het derde kwart zorgden ervoor dat de Canadese spelers vrijdag met 11-7 verloren op de Wereldkampioenschappen Waterpolo.

Voor de volle tribunes in Boedapest was het Canadese nationale team op zoek naar een tweede overwinning na hun getekende 22-2 overwinning op Colombia twee dagen eerder.

Ze kreeg vrijdag meer beproevingen te verwerken en stond één punt achter in de eerste helft. Axel Krever scoorde nog geen minuut voor de tweede helft om de stand op 5-4 te brengen in het voordeel van de lokale spelers.

Daarna ging het bergafwaarts met hoofdcoach David Paradillo. Hun tegenstanders breidden hun voorsprong snel uit tot 9-4 en voegden vroeg in het vierde kwartaal een 10e doelpunt toe. De Canadezen verkleinden het verschil daarna tot 10-7, maar de vertegenwoordigers van Hongarije gingen laat in de wedstrijd met 11-7 voor.

Hayley McElvey was topscorer van Canada met 3 goals. Axel Kryver scoorde twee doelpunten, terwijl Verica Bakok en Kira Christman elk eenmaal scoorden.

Canada komt maandag weer in actie tegen Nederland.

Merk op dat de herenploeg van esdoornblad zich heeft teruggetrokken uit het FINA Wereldkampioenschap.

“Deze beslissing is genomen om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van de deelnemers op korte en lange termijn te waarborgen en te behouden, wat altijd een prioriteit blijft voor Water Polo Canada”, luidt een persbericht van de Canadian Federation.

De wedstrijd tussen de Canadezen en de Italianen van dinsdag werd afgelast.

Nicolas Constantin Beccari, Roel D’Souza, Jeremy Blanchard, Jeremy Cottier, Alexa Gardegan en Arya Slimanibak waren allemaal Quebecers uit Boedapest.