Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Welke sectoren worden in 2022 getroffen?

Aurélien Fleurot, Bewerkt door Gauthier Delomez

2022 moet volgens het Parijse wervingsbureau Robert Half worden gekenmerkt door een algemene salarisverhoging. Vooral de boekhouding, het recht en zelfs ontwikkelaars maken zich zorgen. Sectoren waar vaardigheid in Engels en IT essentieel is.

Zal 2022 de terugkeer van goed nieuws betekenen? Uitzendbureau Robert Half verwacht in ieder geval een algemene loonsverhoging vanaf volgend jaar. Een groot economisch probleem zes maanden voor de presidentsverkiezingen. Maar voor Jeffroy Roe de Pizzo, president van Medef, zullen deze algemene verhogingen gewoon niet ‘duurzaam’ zijn. Sommige sectoren zullen echter profiteren van deze verhogingen met inflatie Zoals boekhouding, recht en ontwikkelaars.

stijgende lijn na twee jaar de huidige situatie verwant gezondheidscrisis. Hoewel niet alle sectoren door deze sterke stijgingen zullen worden getroffen, zijn er banen waar de strijd om talent, om ze aan te trekken of te behouden, lonen vereist.

Engels en IT: vaardigheden vereist

Albany Prieto, kabinetsdirecteur Robert Half, die deze sectoren opsomt, legt uit: “Accountancy, salarisadministratie en juridische problemen met verkopers in de sector. De cloud, de bedrijfsontwikkelaars die nu reizen in termen van salarisverhogingen.

Om zijn salaris te zien stijgen van 4.000 naar 5.000 euro, wordt vooral gezocht naar vaardigheden, zoals vloeiend Engels en computervaardigheid. Maar naast salaris worden ook de arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker. Volgens het rekruteringsbedrijf zal 54% van de kandidaten een baan afwijzen die helemaal geen werk op afstand biedt. Tegelijkertijd zegt bijna 90% van de managers dat ze klaar zijn om mensen te werven in steden ver van de locatie van het bedrijf.

READ  Audi onthult de toekomstige Peterhansel-hybride op Dakar 2022كار