Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Welke kauwgom kan de overdracht van Covid-19 verminderen?

Een studie toonde aan dat een nieuw type kauwgom de verspreiding van het virus in het speeksel van patiënten neutraliseert. uitleg.

Wat als kauwgom een ​​rol speelde bij de verspreiding van de Covid-19-epidemie? Hoe dan ook, dit is de mening van een onderzoek uitgevoerd door het College voor Tandheelkunde en onthuld in verklaring. Verschillende experimenten toonden aan dat kauwgom – gemaakt met het plantaardige eiwit ACE2 – hielp het virus te neutraliseren. Die laatste fungeerde in feite als een val voor het virus, waardoor het mogelijk werd om de virale belasting in het speeksel van patiënten die besmet waren met Covid-19 te verminderen. Deze resultaten zijn gepubliceerd in Moleculaire therapie.

SARS-CoV-2 vermenigvuldigt zich in de speekselklieren en we weten dat wanneer een geïnfecteerde persoon niest, hoest of praat, een deel van dit virus kan worden uitgestoten en de mensen om hen heen kan bereiken. Kauwgom biedt de mogelijkheid om het virus in speeksel te neutraliseren, waardoor we op een eenvoudige manier de bron van ziekteoverdracht kunnen verminderen.zegt Henry Daniel van Penn State College of Dentistry, die het onderzoek leidde. Eerdere studies hebben aangetoond dat dit plantaardige eiwit de virale belasting helpt verminderen bij ernstige COVID-19-patiënten.

Video – Oorinfecties, tandjes krijgen, gewichtsverlies… 4 geweldige gezondheidsvoordelen van kauwgom

Een nieuwe tool tegen het virus?

Met betrekking tot deze nieuwe kauwgom vroegen de onderzoekers zich af of het – eenmaal verzadigd met ACE2-plantaardige eiwitten – in staat zou zijn om SARS-CoV-2 in de mondholte te neutraliseren. Als onderdeel van deze studie heeft het team dit plantaardige eiwit gekweekt voordat het in kaneelgom werd verwerkt.

READ  Het gezinsvermogen steeg in 2020 ondanks de gezondheidscrisis

gevolgen? Wetenschappers merken op dat kauwgom voorkomt dat virussen cellen binnendringen. Bovendien ontdekten onderzoekers dat Covid-19-patiënten die de kauwgom hadden ingenomen, bijna niet-detecteerbare niveaus van het virus hadden. “We gebruiken al maskers en andere fysieke barrières om het risico van overdracht te verminderen. Deze gum kan worden gebruikt als een extra hulpmiddel in deze strijd“, suggereert Henry Daniell. Onderzoekers wachten op toestemming om een ​​klinische proef uit te voeren om de veiligheid van dit product te bevestigen.

Video – Gezondheidsboek – Dr. Christian Reccia: “Covid, griep, verkoudheid, hoe onderscheiden we ze? Er is een belangrijke onderscheidende factor”