Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het besmettingsrecord in Bretagne is overschreden in deze vijfde golf van Covid-19 – BretagneBretagne, gered van COVID-19-gevallen, is nog ver weg. Nu, de trend in de regionale curve van het aantal nieuwe gemelde gevallen voor de populatie Volg die van heel Frankrijk op de voet. Bewijs dat deze delta-gerelateerde golf anders is dan de andere: het maximale infectiepercentage dat in november 2020 in de regio werd geregistreerd, is zojuist gepasseerd, met 295 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen, op de vierde dag van december.

Meer testen

Wordt deze golf de ergste ooit? De vergelijking is nog onvolledig. Infecties nemen toe door de mutatie van het virus en door de vele sociale interacties, maar ze worden ook beter opgespoord naarmate er meer tests worden uitgevoerd: 11.000 per dag op het hoogtepunt van november 2020, vergeleken met 25.000 momenteel. Het resultaat: van de 100 shows waren er in november 2020 meer dan 10 positief, tegenover 5 vandaag.

Niet dezelfde golf van ziekenhuisopnames

Nog een verschil: de situatie in het ziekenhuis. “In tegenstelling tot eerdere golven, wordt het effect op de ziekenhuisopname dankzij vaccinatie niet op deze onderling verbonden manier weerspiegeld”, benadrukt ARS Bretagne. In totaal bezetten Covid-19-patiënten 398 ziekenhuisbedden in Bretagne, waaronder 49 bedden in intensive care-diensten. Dit is ruim onder de piek van bijna 900 bedden in april 2021, waaronder 140 bedden op de intensive care. effect van vaccinatie En zo blijkt het elke week een beetje duidelijker.

Nog niet genoeg om de epidemie te bestrijden. Ten eerste omdat de piek van deze golf nog steeds wordt verwacht, ook al is het tempo van de toename van zaken iets vertraagd, zo legt een regeringswoordvoerder dinsdagochtend uit. De Variant Omicron, gevestigd in FrankrijkHet stelt ook dat overdracht van het virus een risico op zich blijft. Zolang het zich sterk verspreidt in Frankrijk en andere plaatsen in de wereld, blijft de situatie onzeker.

READ  Waarom zijn er meer landsoorten dan zeedieren op onze planeet?