Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weerweek: koude winter, zon en strenge vorst aan het begin van de meteorologische lente

Weerweek: koude winter, zon en strenge vorst aan het begin van de meteorologische lente

Weer Nieuws

door Jill MatriconMeteoroloog

Volgende week, die het einde markeert van de meteorologische winter op dinsdag 28 februari en het begin van de lente op woensdag 1 maart, zal de kou het nieuws halen. Zonnig koud in 3/4 van het land, met uitzondering van het zuidoosten

De anticycloon die dit weekend in Noord-Engeland was gecentreerd, zal volgende week ¾ van het land bereiken, wat zorgt voor rustig maar droog weer. Regio’s in het zuidoosten worden nog steeds bedreigd door buien als gevolg van een wijdverspreid lagedruksysteem van Midden-Europa tot Spanje. Deze situatie zal een koude continentale noordoostelijke stroming over heel Frankrijk veroorzaken, met wijdverspreide vorst in de ochtend.
Felle zon in het noorden en buien in het zuiden


Maandag, zal de zon zich ten noorden van de Loire opdringen bij een bijzonder koel briesje. In de centrale regio’s zullen enkele wolken in de lucht ronddwarrelen. In het zuiden wordt het weer gevaarlijker met in de ochtend wat regen en sneeuw vanuit het zuiden van de Alpen naar de Languedoc.


Dinsdag, zal de zon opkomen ten noorden van de lijn Bordeaux / Besançon, van ’s ochtends tot ’s avonds. Van de Pyreneeën tot de Alpen zullen er meer wolken zijn met af en toe een paar buien gemengd met sneeuw op de vlakte. In de mediterrane regio’s is het weer bewolkt met wat regen.


Van woensdag tot aanstaande vrijdagDe situatie zal niet meer veranderen, want de zon schijnt meer in het noorden dan in het zuiden, terwijl de wolken zich zullen blijven verspreiden van de Alpen naar de Pyreneeën naar de mediterrane regio’s met misschien wat regen op Corsica.

READ  Een verdere afname van het aantal intensive care-patiënten


Strenge vorst en een koel briesje, ondanks de zon


Dankzij heldere nachten en koude luchtmassa’s op grote hoogte zal het vanaf maandagochtend en daarna de hele week regelmatig vriezen. De thermometer zakt naar -5°C, plaatselijk zelfs -6 tot -8°C. Het wordt een scherpe kou, geaccentueerd door de wind die op een delicate manier waait. In de middag zullen de hoge temperaturen variëren van 4 tot 8 °C in het noorden en in het oosten tot 7 tot 12 °C boven het bekken van Aquitanië en nabij de Middellandse Zee. Deze temperaturen zullen midden in de winter vijf graden Celsius lager zijn dan normaal.
Lees ook

Waarschuwing voor sneeuw en harde wind in het zuidoosten


Weer komend weekend: Nog steeds droog, zeer trage warme periodes