Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is er een specifieke tijd voor het ontbijt?

Is er een specifieke tijd voor het ontbijt?

Moet je echt tot halverwege de ochtend wachten voordat je je eerste maaltijd eet? Wat is de beste tijd voor ons ontbijt? De voedingsstoffen die we consumeren hebben een enorme impact op onze gezondheid, dus het is belangrijk om te begrijpen wat we nodig hebben om fysiek en mentaal fit te zijn. In dit artikel gaan we dieper in op wat u moet weten over algemene voedingsrichtlijnen om u te helpen bij te tanken en een goede dag te hebben.

Volgens chronische voedingsdeskundigen moet het ontbijt niet direct na het wakker worden worden gegeten, maar na 20 minuten en drie uur later. de reden ? Het lichaam heeft tijd nodig om in de “spijsvertering”-modus te gaan en de eerste maaltijd van de dag te accepteren. In Frankrijk aten de Fransen een stevig ontbijt om zich voor te bereiden op een drukke dag. Is het tijd om wat wijzigingen aan te brengen in ons voedingsplan?

Hoe lang moet je wachten op het ontbijt?

Sommige experts raden aan dat de ideale tijd om te ontbijten tussen 7.00 en 9.00 uur na het ontwaken is. Deze periode is ideaal omdat het je lichaam in staat stelt zich aan te passen aan de veranderingen in de hormoonproductie en de afname van cortisol. Het is belangrijk op te merken dat eten direct na het ontwaken in feite contraproductief kan zijn voor uw stofwisseling en zo de opname van voedingsstoffen door uw lichaam kan belemmeren. Andere experts moedigen mensen echter aan om naar de signalen van hun lichaam te luisteren en te eten wanneer ze honger hebben, zonder een bepaalde tijd te wachten. Hoewel sommige voedingsdeskundigen de tijd tussen 07.00 uur en 09.00 uur ideaal vinden, is er geen reden waarom je niet eerder of later zou moeten eten als je honger hebt of het gevoel hebt dat je daarna een maaltijd nodig hebt.

READ  De ziekte van Alzheimer bestond in de oudheid bijna niet? Dementie is een moderne ziekte

Dus wat is de beste manier om de tijd voor het ontbijt te kiezen?

Luisteren naar je hongergevoel is erg belangrijk om een ​​gezond, uitgebalanceerd dieet te behouden. Als we slapen, produceert ons lichaam hormonen die ’s nachts worden aangemaakt en verantwoordelijk zijn voor eetlust en een vol gevoel. Deze hormonen, bekend als leptine en ghreline, werken samen om te bepalen hoe we honger waarnemen. Leptine helpt ons een vol gevoel te krijgen na het eten, terwijl ghreline de eetlust stimuleert en ons verlangen naar voedsel kan vergroten.

Tijdens onze diepe slaapfasen nemen de ghreline-niveaus af, aan de andere kant kan het worden veroorzaakt door de cortisolpiek in de ochtend en kan het daarom een ​​toename van het verlangen om te eten als we wakker worden veroorzaken. Bovendien kunnen externe factoren zoals slaapgebrek, stress, de omgeving of zelfs de natuurlijke behoeften van het lichaam onze eetlust in de ochtend beïnvloeden. Dit is waarom, als je kinderen ’s ochtends niet graag ontbijten, het niet forceren! Zorg ervoor dat ze meer voedselbronnen hebben die ze later kunnen proeven! Ook jij, als je het gevoel hebt dat je niet wilt eten, is er niets dat je ertoe aanzet om het te doen!

Kortom, het is essentieel om goed te luisteren naar je lichaam en zijn voedselsignalen in plaats van een specifiek tijdstip vast te stellen om een ​​specifiek ontbijt te eten. Door naar honger te luisteren, kan het lichaam de voedingsstoffen binnenkrijgen die het nodig heeft zonder over- of ondervoeding; Het helpt ook om vaste eettijden te organiseren, zodat ze niet te ver uit elkaar of te dicht bij elkaar liggen. Door gedurende de dag bewust de juiste voedingsbeslissingen te nemen op basis van de signalen die uw lichaam afgeeft, kunt u bovendien uw focus en stemming verbeteren.

READ  Deze ontspanningsmethode is bijna net zo effectief als meditatie (en gemakkelijker).

Bewuste en gezonde voeding: Kies een ontbijt dat je energie zal stimuleren.

Een gezond en uitgebalanceerd ontbijt kan uw welzijn, gezondheid en energie helpen verbeteren. Een goede manier om te beginnen is ervoor te zorgen dat je ontbijt een uitgebalanceerde mix bevat van de drie belangrijkste voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor het menselijk lichaam, dus het is belangrijk om de dag goed te beginnen. Eiwitten en vetten zorgen voor langdurige energie en kunnen helpen de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Volle granen zoals haver, quinoa of rogge bieden handige en heerlijke bronnen van complexe koolhydraten terwijl ze andere essentiële voedingsstoffen leveren, zoals vitaminen en mineralen. Eiwitrijke noten of zaden zijn ook een geweldige manier om je ontbijt op smaak te brengen en je zenuwstelsel tevreden te stellen met de omega-3-vetzuren die ze bevatten.

U kunt ook kiezen voor calciumrijke yoghurt die u tot de lunch verzadigd houdt, terwijl u probiotica krijgt die het immuunsysteem stimuleren.

Vergeet ten slotte niet om vers of gedroogd fruit uit te schakelen. Ze bieden een verscheidenheid aan sporenelementen, vitamines en vezels die de spijsvertering bevorderen. Wanneer je verschillende voedingsmiddelen combineert die heel, voedzaam en verzadigend zijn, creëer je de mogelijkheid voor een bewust, voedzaam ontbijt waar je de hele dag van kunt genieten!

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.