Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weeralarm: Zware regen en onweersbuien in het noorden en oosten

Aan de overkant Pascal Scavenermeteoroloog

Waarschuwing voor zware regen en onweersbuien

Volledige weersvoorspellingen direct via de telefoon op

3201*

Van dinsdag 29 juni om 12.00 uur tot woensdag 30 juni om 12.00 uur.

continent

Frankrijk is nog steeds onder invloed van de depressie rond het middaguur in het Parijse bekken, die gepaard gaat met een koude daling van de hoogte die de luchtmassa destabiliseert. In deze weersomstandigheden waaien dinsdag af en toe stevige onweersbuien over het oosten en noordoosten van het land. Het gaat gepaard met hevige regenval, lokale kou en harde wind. Ten noorden van het lage dal dat langzaam naar de Benelux verschuift, zal aanhoudende stormachtige regen Hauts-de-France tot woensdagmiddag teisteren. Er wordt veel neerslag verwacht met kans op overstromingen en overstromingen.

Merk op

Deze dinsdag om 12.00 uur:
Onweersbuien treffen de Haute-Savoie en het noorden van de Franche-Comté, evenals een deel van Lotharingen en de Elzas. Vanmorgen viel 35 mm in Fiesole in de Haute Saône, waarvan 32 mm in één uur, wat gelijk staat aan twee weken regen. Ook bij Roulier in de Vogezen zagen we 19mm in een uur.

9 uur:
Na een stilte van een nacht hervatte de onweersactiviteit aan de oostkant van het land snel. Onweersbuien verspreidden zich tussen Isere, Savoye en Franche-Comté. Het ging gepaard met hevige regen. In de afgelopen 24 uur hebben we tot 47 mm geregistreerd in Ayze in de Haute-Savoie, wat overeenkomt met 15 dagen tot 3 weken regen.

READ  In Chartres, een enorm heiligdom van de Romeinse Gallo

is geëvolueerd

Deze middag :
De instabiliteit neemt toe in gebieden nabij de noord- en oostgrens waar vaak onweersbuien voorkomen. De sterkste onweersbuien zullen in de regio Lotharingen en de Elzas zijn met hevige regen. Aan het eind van de middag zullen er in Hauts-de-France zware onweersbuien ontstaan.

Vanavond :
Er wordt rust verwacht in Lotharingen en de Elzas, aangezien er nieuwe onweersbuien komen ten noorden van de Alpen en de Franche-Comté. In Hauts-de-France zullen vooral in de provincies ten noorden van de Somme en de Aisne stormachtige buien vallen.

’s Nachts van dinsdag op woensdag :
De stormachtige activiteit boven de Alpen en de Franche-Comté zal afnemen. Boven Lotharingen en de Elzas blijven enkele buien matig draaien. Hauts-de-France zal te maken krijgen met een langdurige periode van zware regenval met een aanzienlijk risico op overstromingen en overstromingen in de natste sectoren van Aisne, Somme en Noord.

Woensdagochtend :
De onweersactiviteit zal aanzienlijk worden afgezwakt. Aan de andere kant zal de regenperiode in Hauts-de-France niet eindigen, zelfs niet als de regens geleidelijk minder hevig worden dan tijdens de nacht.

Deze aflevering met slecht weer is gunstig voor ::
Zware regenval onder onweer
Het risico op modderstromen en overstromingen bij de sterkste stormen
– Hagelgevaar onder de meest actieve stormcellen
Windstoten tussen 60 en 80 km/u.
– Cumulatieve regenval voor maximaal 3 weken regen gedurende de gehele regenperiode in Hauts-de-France met aanzienlijk risico op overstromingen en overstromingen, vooral in stedelijke gebieden

Lijst met relevante afdelingen