Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met 50% vaccinaties voor de eerste keer heeft Frankrijk een mijlpaal bereikt, maar kan de overwinning nog niet claimen

Het is goed, het is beter, maar het is nog niet genoeg. Ik doorkruiste Frankrijk aan het begin van de week De symbolische tape voor 50% van de Fransen die de eerste dosis kregen Vaccin tegen
COVID-19. duidelijke overwinning in
vaccinatie campagne regering, maar het is verre van de ultieme trofee. Vooral sinds de laatste officiële cijfernota
Vaccinaties zijn traag. Vorige week luidde de CEO inderdaad de noodklok door te stellen dat als er begin juni voor het eerst ongeveer 400.000 vaccins per dag waren, het de afgelopen dagen slechts 200.000 waren.

Dit is niet de eerste keer dat de daling van het aantal kandidaten voor injecties stopt, maar “elke keer dat er kortademigheid was, stelde de regering vaccinatie open voor een nieuw deel van de bevolking”, analyseert Anne Senquier, medisch specialist en mede- directeur van het Gezondheidsobservatorium. “Dus het was daar Flow als met young Die er op uit willen, naar evenementen willen, op reis gaan of weer aan het werk willen. Nu vaccinatie openstaat voor alle volwassenen, kan de vertraging niet meer worden gecompenseerd.

Nog verre van collectieve immuniteit

doel bereiken Collectieve immuniteit tegen oktober Dus het ziet er nogal hacky uit. “Elk vaccin verkleint het risico op overdracht verder, maar dit zijn geen complete vaccins, die bijna volledige bescherming bieden. We zijn dus nog ver verwijderd van groepsimmuniteit. Vooral
Van de zeer besmettelijke deltavariant, deze kudde-immuniteit, die is vastgesteld bij 60% van de gevaccineerde bevolking, is gestegen tot 80% of zelfs 90%”, waarschuwt Anne Senquier.

Verwijst dit echter naar de vierde golf en a opsluiting in september ? De sociaal epidemioloog van het Insrum Instituut, Fabian El Khoury, is optimistisch. Voor haar moeten we niet alleen zien dat een op de twee Fransen niet is ingeënt, maar ook “kijk naar de mensen die wel zijn ingeënt, want 80% van de risicopersonen is volledig gevaccineerd, en dat is heel goed.” Delta, het vaccin van Pfizer is 96% effectief tegen ziekenhuisopname en AstraZeneca 92%. Dit betekent dat van de 100 mensen die zijn gevaccineerd met Pfizer en delta hebben, er gemiddeld vier het risico lopen om naar het ziekenhuis te gaan.”

READ  Betrouwbare test zoals PCR en sneller dan antigeen?

Als de expert bevestigt dat de delta-variant aan het einde van de zomer in de meerderheid zal zijn, moeten de huidige vaccins overvolle ICU’s en dus een nieuwe opsluiting voorkomen … op voorwaarde dat de Fransen blijven worden gevaccineerd. Uit een Engelstalige studie blijkt dat er twee doses van het vaccin nodig zijn om effectief te zijn tegen deze variant. Bovendien, hoe hoger de weerstand van de variabele, zoals het geval is bij Delta, hoe meer we maximale vaccinatiedekking nodig hebben”, legt Fabian El Khoury uit.

Zoek naar het vaccin dat je tegenhoudt

Voor de twee experts moet de staat nu op zoek gaan naar degenen die nog niet zijn ingeënt. “Traditionele vaccinatiecampagnes bereiken de meest bevoordeelde bevolkingsgroepen en zijn niet langer zo riskant”, benadrukt de socio-epidemioloog, die voorstelt om “specifieke campagnes” te lanceren. In deze crisis zijn we een team. We verliezen of winnen samen, dus we mogen nooit iemand achterlaten. “

Zegt Anne Senquier, die, zoals in sommige landen, de vraag opwerpt om in financiële termen te worden ingeënt. In de Verenigde Staten zijn er kortingsbonnen in winkels en in Canada, loterij om een ​​beurs te winnen. De verleiding om te winnen of teamgeest: de regering zal haar strategie moeten kiezen om de Fransen naar collectieve immuniteit te lokken.