Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weer: een zeldzame iriswolk in de lucht van China (video)

Weer: een zeldzame iriswolk in de lucht van China (video)

Onlangs zijn de inwoners van Haikou getuige geweest van een zeldzaam en indrukwekkend fenomeen. Er is al een iriserende wolk verschenen in de lucht van deze stad op het eiland Hainan in het zuiden van China.

De foto’s verbaasden de hele wereld. Op zondag 21 augustus verscheen een regenboogkleurige wolk in de lucht nabij Haikou, China. Veel foto’s van meteorologisch fenomeen Het werd geplaatst door bewoners, voordat het overal op het web werd gepubliceerd.

Iriserende wolken worden verklaard door “de diffractie van lichtstralen in deeltjes die op het wolkenoppervlak zijn gesuspendeerd.” Meteo Frankrijk op zijn site. Diffractie treedt op als gevolg van de afbuiging van lichtstralen, wat uiteindelijk leidt tot het afpellen van de randen van het ondoorzichtige object.

Het lokale klimaat is gunstig voor het fenomeen

Gezegd om een ​​iriserende wolk te vormen Wolk Het moet dun zijn en heel precies georiënteerd zijn ten opzichte van het zonlicht. Het moet deze wolk doordringen onder een hoek van 10 ° C tot 40 ° C.

Dit fenomeen is zeldzaam In plaats daarvan komt het voor in Azië, waar het klimaat het gunstigst is voor iriswolken.

READ  Covid-Omicron: Wetenschappers hebben ontdekt dat een nieuw ongelooflijk krachtig antilichaam in staat zal zijn om alle soorten van het virus te neutraliseren