Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Vaccinatie blijft een van de pijlers in de strijd tegen Covid’

‘Vaccinatie blijft een van de pijlers in de strijd tegen Covid’

Op 17 augustus werd immunoloog Brigitte Autran, een hiv-specialist, een voormalig arts in het Pitié-Salpêtrière-ziekenhuis en emeritus hoogleraar aan de Sorbonne, aangesteld als de nieuwe president. Comité voor monitoring en prognose van gezondheidsrisico’s, verantwoordelijk voor de vervanging van de wetenschappelijke raad en de stuurgroep voor de vaccinstrategie. In een interview met “Le Monde” legde ze haar missies uit en schetste ze de vooruitzichten voor de komende maanden.

In Frankrijk sterven nog elke dag 50 mensen in het ziekenhuis aan Covid-19. De pandemie is gemeengoed geworden, terwijl wereldwijd alleen al in de week van 22 augustus de grens van één miljoen doden voor 2022 werd overschreden. In totaal heeft de pandemie officieel bijna 6,5 ​​miljoen mensen gedood – misschien drie keer zoveel. Hoe ziet u de situatie de komende weken?

Alle experts zijn ervan overtuigd dat er in de herfst een opleving zal zijn, misschien als de temperatuur daalt. Op dit moment zitten we, zoals in de meeste landen, aan de onderkant van de golf. Het is moeilijk te geloven dat er volgende week een nieuwe golf op ons afkomt. Maar je moet heel voorzichtig zijn. De afgelopen dagen is de afname van de verspreiding van het virus afgeremd.

Wat zijn uw prioriteiten in het licht van dit verwachte herstel?

Vaccinatie blijft een van de pijlers onder de bestrijding van deze epidemie. herinneren [quatrième injection dans la plupart des cas] Vandaag gaat het om alle mensen ouder dan 60 jaar, zwangere vrouwen en mensen onder de 60 jaar die het risico lopen om ernstige vormen te ontwikkelen [personnes immunodéprimées ou atteintes de comorbidités comme les cancers ou les maladies rénales chroniques] Een entourage van zwakke mensen. Ik sta er echt op dat de IV-injectie zo snel mogelijk wordt gedaan. Dit boostergeneesmiddel wordt aanbevolen voor gebruik vanaf zes maanden na de laatste dosis, of vanaf drie maanden voor mensen ouder dan 80 jaar, bewoners van verpleeghuizen en afdelingen voor langdurige zorg, evenals mensen met een verzwakt immuunsysteem. Herhaalde vaccinatie om de drie tot zes maanden heeft geen nadelig effect. Bovendien zijn er effectieve behandelingen beschikbaar voor zwakke mensen die moeten worden gebruikt.

“Mensen die risico lopen, moeten niet wachten! Alle huidige vaccins blijven zeer effectief beschermen tegen ernstige vormen.

Wat verwacht u van de komst van nieuwe vaccins? bivalent”, gericht op de historische stam van het virus (de stam die eind 2019 uitbrak in Wuhan, China) en de Omicron-variant (in de eerste versie, BA.1)?

Je hebt nog 69,81% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.

READ  De 7 beste antirimpelcrèmes