Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘We zijn net 50% van onze reserveringen kwijt’ door Covid-19

Woensdag zei BFM Business-gastkok Thierry Marks dat hij op oudejaarsavond te maken krijgt met een golf van annuleringen van zijn klanten vanwege de hervatting van de pandemie.

Het einde van het jaar belooft somber te worden voor de horeca. Sinds enkele dagen melden verschillende restauranteigenaren het annuleren van reserveringen van hun klanten vanwege de verspreiding van de Omicron-variant van Covid-19. Hetzelfde geldt voor de beroemde chef-kok Thierry Marks in zijn restaurant Sur Mesure in het Mandarin Oriental in Parijs:

“Het is niet verschrikkelijk”, vertelde hij woensdag aan BFM Business. “We hadden veel reserveringen (op oudejaarsavond) en verloren 50% van onze reserveringen. Ik zat vol en ik kom niet meer terug.”

“We verloren 26% van onze medewerkers”

Thierry Marks verwelkomde ook het akkoord over een gemiddelde salarisverhoging van 16,33% in restaurants. “Het is een goede zaak,” zei hij. “Nu moet je het als bedrijf dragen. Je moet groeien om de lonen te verhogen.”

Volgens hem zal dit akkoord de sector in staat stellen aantrekkelijker te worden nadat een aantal van zijn werknemers de handdoek in de ring heeft gegooid met de gezondheidscrisis. “Na de eerste boeking hadden we een echte stand en toen we die moesten heropenen, verloren we 26% van ons personeel”, zegt Thierry Marks.

READ  LIVE - Covid-19: Canada keurt Pfizer-BioNTech-vaccin voor tieners vanaf 12 jaar goed