Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“We zijn in een zeer symbolische show”, bevestigt een specialist

De bewering van het hoofd van het Russische ruimteagentschap over de mogelijkheid van de val van het internationale ruimtestation als gevolg van westerse sancties tegen Rusland is een bevestiging “Een heel symbolisch aanbod”, Bevestigd op zaterdag 12 maart op de website van franceinfo Xavier Pasco, directeur van de Stichting voor Strategisch Onderzoek (FRS) gespecialiseerd in ruimtevraagstukken. Maar hij wees erop dat het programma van de zender “Altijd aangeprezen als ’s werelds grootste internationale samenwerking, staat het op een nogal verontrustende manier in de schijnwerpers.”

Volgens het hoofd van het Russische ruimteagentschap Dmitry Rogozin zal de werking van Russische schepen die het internationale ruimtestation bevoorraden, worden verstoord door internationale sancties die door het Westen zijn opgelegd sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen. Het station komt dus in gevaar. Een theoretisch correcte uitspraak, legt Xavier Pasco uit: “Het internationale ruimtestation verliest elke dag enkele tientallen meters hoogte, dus het moet regelmatig worden opgetild. Dit gebeurt met Russische Progress-schepen die aanmeren bij de Russische eenheid van het station.” “hoe dan ook, doorgaan, Als we deze hulp stopzetten, krijgen we een ruimtestation in de atmosfeer.”Aan het einde van “paar maanden”.

De specialist in ruimtevraagstukken nodigt ons echter uit om deze aankondiging te beschouwen als: Uit de uitzending: “Je moet niet vergeten dat Dmitriy Rogozin al, al in 2014, met de eerste sancties, aangaf dat de Russen zouden stoppen met het vervoeren van astronauten naar het station, hij nodigde de Amerikanen uit om de trampoline te gebruiken.” “Ik stond erop dat alleen de Russen op dat moment een schip hadden om astronauten naar het station te sturen, voegt Xavier Pascoe toe. Sindsdien hebben de Amerikanen hun onafhankelijkheid herwonnen en kunnen ze hun eigen astronauten vervoeren.

“Het was allemaal een penaltywedstrijd. Bovendien wordt Rogozin zelf het doelwit van deze penalty’s, wat een enorme overlastfactor is.”

Xavier Pascoe

in frankrijkinfo

Russische dreigementen stellen momenteel geen vraag Interagency technische samenwerking, Xavier Pascoe zegt: “We hebben nog steeds mensen van NASA in Moskou die helpen met de vluchtcontrole.” En de wetenschapper verzekert dat ook de ruimtesamenwerkingssector behouden blijft, terwijl een bemanning bestaande uit Russen en Amerikanen zich momenteel in een baan om de aarde bevindt.

READ  Z Z8 Pro-test: een elektrische scooter zo duurzaam en comfortabel

hoewel, “De Amerikanen beginnen zich Plan B-scenario’s voor te stellen.” Om het internationale ruimtestation te bevoorraden, legt Xavier Pascoe uit. “Maar het zal een paar jaar duren om een ​​systeem te ontwerpen dat, als de Russen vertrekken, het station in een baan om de aarde kan houden,” Dat zegt de directeur van de Stichting Strategisch Onderzoek.