Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ezviz C6 2K+ binnencameratest: enorme bewegingsdetectie

De Ezviz C6 2K+ heeft een 4 MP-sensor waarmee hij beelden van 2560 × 1440 pixels kan produceren, maar de fabrikant laat je ook lagere definities selecteren (1920 × 1080, 1280 × 720 en 768 × 432 pixels). Dit maakt niet zoveel uit als je de opnamen in de cloud opslaat, maar het zal mogelijk zijn om er meer op een microSD-kaart op te slaan… ten koste van de beeldkwaliteit. Dus wees voorzichtig! Infraroodzicht is natuurlijk beschikbaar voor nachtopnames en je kunt ook de WDR-optie activeren om de beeldkwaliteit te verbeteren in situaties met tegenlicht, als je de camera bijvoorbeeld voor een raam plaatst. Het resultaat is behoorlijk overtuigend.

met WDR
Zonder WDR

Om de beeldkwaliteit van de nieuwe Ezviz-camera beter weer te geven, hebben we fragmenten geselecteerd uit de opnames die we hebben vergeleken met de andere, verkregen onder dezelfde omstandigheden van een gelijkwaardige camera:Eufy 2K Pan & Tilt.

in een dag

Eufy 2K Pan & Tilt
Ezviz C6 2K +

De C6 2K+ camera levert een bevredigende beeldkwaliteit overdag. De belangrijkste elementen van onze testscène zijn zichtbaar en we kunnen de gelaatstrekken duidelijk onderscheiden op onze beeldkolom. Dit is duidelijk wat hij als eerste verwacht van een bewakingscamera. De Eufy-camera was echter in staat om een ​​nauwkeuriger en gedetailleerder beeld te geven met zijn sensor met dezelfde resolutie, en het vergroot de kloof in donkere en lichte gebieden dankzij een beter gecontroleerde belichting. Het C6 2K+-beeld is donkerder, met verstopte zwarttinten en geen gedetailleerdere highlights; De borduursels van onze witte stof vallen bijvoorbeeld zelden op. De WDR-optie doet een iets beter resultaat, maar de 2K Pan & Tilt-camera blijft voorop lopen.

nacht

Eufy 2K Pan & Tilt
Ezviz C6 2K +

Door fragmenten van opnames die met infraroodzicht zijn verkregen te vergelijken, wordt de kloof nog groter. De Ezviz-camera mist opnieuw resolutie en vertoont een inconsistente weergave. De items in het midden en rechts van de scène zijn bijna wazig en we kunnen de omslag van het boek niet eens lezen. Het is iets beter aan de linkerkant en we kunnen nog steeds de contouren van onze afbeeldingskolomvlakken onderscheiden. Over het algemeen presteert de Eufy-camera beter. Het zorgt voor een fijnere weergave en een betere belichtingsregeling waardoor het mogelijk is om meer details in donkere gebieden te onderscheiden als in lichte gebieden.

In onze praktijktests was de C6 2K+ camera nog steeds zeer effectief, ongetwijfeld geholpen door zijn optica met een gezichtsveld van “slechts” 79 graden. Dankzij zijn beelden konden we een gezicht herkennen op ongeveer 4 meter afstand, of zelfs iets verder van de Eufy’s camera, en vooral de bewegingsdetectie is zeer effectief. Activiteiten worden op meer dan 10 meter afstand gedetecteerd en herkenning van menselijke vormen werkt ook op deze afstand. Aan de andere kant is de automatische activering van het infraroodzicht erg traag (6 seconden).

READ  Zwarte mensen verwarden apen met het algoritme van Facebook