Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“We zetten de kleine borden in de grote borden”, zegt de festivaldirecteur enthousiast.

Op maandag 13 december maakten de festivalorganisatoren bekend dat Orelsan, Vianney, DJ Snake, Clara Luciani, Angèle, Juliette Armanet, M of zelfs Maxime Le Forestier zullen optreden in Vieilles Charrues. Voor deze 30e editie, die van 14-17 juli in Karajs, in Finistère, zal plaatsvinden, “zetten we de kleine borden in de grote borden”, verheugde de directeur zich. Jerome Trehorel op de franceinfo-website.

franceinfo: Na twee jaar van onrust door de gezondheidscrisis zijn de 2020-editie en de mini-editie 2021 geannuleerd, is dit de renaissance-editie?

Jerome Trehorel : Zo is het een beetje. We kunnen niet wachten om terug te gaan naar het traditionele festivalformaat. Kalendermoment betekent dat we in 2022 ons 30-jarig jubileum vieren. We hebben de kleine borden in de grote borden gestopt. En dan was de eerste verrassing de aankondiging van alle programma’s in december, wat we nog niet eerder hadden gedaan. Het doel is om, zoals altijd, de mooiste muziekfotografie in alle richtingen en stijlen te presenteren, met favorieten, nuggets en ontdekkingen. Vandaar de Franse en internationale krantenkoppen in alle stijlen, zodat alle Vieilles Charrues-fans elkaar daar ontmoeten.

Hoe wordt dit festival georganiseerd qua gezondheidsregels?

Op dit moment hebben we geen informatie, want over zeven maanden. De zekerheid die we hebben is de overtuiging en de wens om terug te keren naar de traditionele vorm. Uit de ervaring die we de afgelopen twee jaar hebben opgedaan bij het organiseren van een festival dat is aangepast aan de hygiënische omstandigheden, weten we dat de sanitaire corridor waarschijnlijk tot eind juli van kracht zal zijn, wat ons doet zeggen dat er geen reden zou zijn. Dat er geen extra beperkingen mogen zijn, behalve het controleren van de pas. Met deze controle op de gezondheidskaart hebben we leren leven, in deze overgangsperiode, en zelfs vandaag nog, voetbalwedstrijden, enz. Het speelt zich af op ware grootte. Dus volgende zomer zal het beter zijn. We bevinden ons in een nogal delicate periode, de winter, zoals traditioneel het geval is met de verschillende virussen die circuleren. Ik wil een optimist zijn en we zullen alles orkestreren, natuurlijk met observatie en wake, met de ervaring die we hebben opgedaan om een ​​evenement te organiseren in alle veiligheid maar volledig om het Oude Ploegen Festival in zijn gebruikelijke vorm te recreëren.

READ  Doria Teller wordt meesteres van de 74e editie

Afgelopen zomer was de schaal beperkt tot 5.000 toeschouwers. Ben jij Financieel op de been?

We wisten dat het economisch niet zou werken om een ​​evenement op kleine schaal te organiseren. We hadden een verplichting van de minister van Cultuur, Roslyn Bachelo, om ons te vergezellen. Het goede nieuws is dat de toezeggingen zijn nagekomen en dat we genoeg hulp hebben gekregen om het festival geen economische impact te laten hebben tijdens deze twee jaar van gezondheidscrisis, wat geweldig is en ons in staat stelt deze culturele diversiteit en deze culturele diversiteit te behouden . Een uitzondering die Frankrijk zo dierbaar is en voor het vermogen om de Renaissance in de traditionele vorm voor te stellen. Je moet weten dat Vieilles Charrues een 100% associatief festival is, zonder ondersteuning. We leven dankzij het publiek en onze partners. Het is noodzakelijk om 90% van de schaal in te vullen. Het is een beetje een gekke weddenschap, maar bij Vieilles Charrues houden we van gekke weddenschappen. En we hebben een trouw publiek dat veel om het festival geeft. En ik hoop dat we de momenten van waanzin en vreugde die we gewoonlijk kennen, opnieuw kunnen vieren.