Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We weten nu waarom sommige pinguïns hun eerste ei laten vallen

Gekroonde pinguïns (Eudyptes sclateri), ook bekend als rechtopstaande pinguïns, behoren tot de minst bestudeerde ter wereld. Maar terwijl hun aantal blijft slinken, proberen wetenschappers deze opmerkelijke soort beter te begrijpen. Een van de kenmerken ervan heeft onderzoekers al lang geïntrigeerd: deze pinguïns leggen twee eieren per broedseizoen, met een ongelukkige neiging om de eerste in de steek te laten.

Dit vreemde gedrag, voor het eerst waargenomen in 1998, is zojuist verklaard door wetenschappers in een gepubliceerde studie. In PLOS One magazine. Op basis van gegevens die twee decennia geleden zijn verzameld en op veldanalyses, concludeerden ze dat deze pinguïns gedwongen worden baby’s te doden vanwege hun lage voedselbeschikbaarheid.

Maak plaats voor het grootste ei

Meestal laat Oediptis slatteri “helaas” het eerste ei van hun uitwerpselen uit hun nest, of duwt ze zelfs letterlijk naar buiten. Kortom, alles wordt gedaan om niet te ontstaan.

Wetenschappers hebben gemerkt dat er inderdaad een verschil is tussen een afgewezen ei en een ei dat is gekozen om te leven. Het eerste ei is meestal veel kleiner dan het tweede, omdat het wordt gevormd tijdens de migratie van deze vogels, Wetenschapswaarschuwingsrapporten. Dit verschil in grootte is niet zonder gevolg: een groter ei – een tweede – resulteert eerder in een gezonde pinguïn, met veel hogere overlevingskansen.

Aan de andere kant hebben wetenschappers gemerkt dat deze pinguïns steeds meer hebben Moeite met het vinden van krill – Kleine schaaldieren in koud water – en inktvis als voedsel in vergelijking met hun voorouders. Met deze twee indicatoren concludeerde het onderzoek dat de pinguïns hun eerste ei liever afstonden ten gunste van het tweede, groter en met meer toekomst, omdat ze geen twee nieuwe leden konden voeden. Een soort gedwongen natuurlijke selectie.

READ  In Occitanie, een toestroom van patiënten op intensive care-afdelingen