Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We weten meer over de oorzaak van de overstromingen in Dubai

We weten meer over de oorzaak van de overstromingen in Dubai

Het is duidelijk dat de duizelingwekkende hoeveelheden water die de straten van Dubai overstroomden, vragen hebben doen rijzen over de bron ervan. De twee meest aangehaalde hypothesen zijn: toegenomen neerslag gekoppeld aan de opwarming van de aarde, en een geo-engineering-experiment dat had kunnen mislukken. Echter, naar de mening van de regering, maar ook naar de mening van wetenschappers, moeten deze twee hypothesen misschien worden uitgesloten!

Een week nadat de catastrofale overstromingen Dubai troffen, worstelt de stad nog steeds met het afvoeren van al het water en het aanpakken van de schade op straat en in gebouwen. In bepaalde delen van het land viel plaatselijk het equivalent van anderhalf tot twee jaar regen woestijnwoestijn. Nooit eerder heeft het in 24 uur zoveel geregend in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is voldoende om aan een onnatuurlijke oorsprong te denken, vooral in een land dat regelmatig aan geo-engineering doet. Tot nu toe het National Center of Meteorology in de Verenigde Arabische Emiraten Dat vertelde hij aan CNBC Er zijn geen experimenten met het zaaien van wolken uitgevoerd in de dagen of uren vóór zware stormen.

Er zijn geen aanwijzingen dat klimaatverandering een rol heeft gespeeld

van zijn kant, Organisme Klimaat schaalHet doel is om de oorzaken van verschijnselen te achterhalen WeerberichtWeerbericht Extremisme, publiceerde zijn analyse. Deze gebeurtenis wordt beschreven als uniek, en bovenal zijn onderzoekers van mening dat er geen bewijs is dat de zware regenval aanzienlijk is verergerd door door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Ze probeerden de intensiteit van deze regenbuien te vergelijken met andere soortgelijke gebeurtenissen in het verleden (1979-2001) om de verschillen te begrijpen. Dit type depressie is vandaag de dag (tussen 2001 en 2023) iets dieper dan in het verleden, en iets regenachtiger (3 mm meer). De temperatuur steeg gemiddeld met +1°C en de weersomstandigheden werden in de regio over het algemeen droger. Er zijn geen duidelijke aanwijzingen dat de opwarming in dit geval tot meer neerslag heeft geleid, hoewel het nog steeds mogelijk is.

READ  LIVE - Covid: meer dan 14.600 gevallen in 24 uur, indicaties nemen toe

Een gebeurtenis die zo uniek is dat het moeilijk is om conclusies te trekken

Aan de andere kant zijn de auteurs van mening dat natuurlijke factoren, zoals de Pacific Decadal Oscillation en de Atlantic Multidecadal Oscillation (veranderingen in de temperatuur van het oceaanoppervlak) zeker een rol hebben gespeeld. Daarom is het mogelijk dat natuurlijke fluctuaties een zeer ernstig dieptepunt of een zeer natte koudeval hebben veroorzaakt, misschien enigszins verergerd door de opwarming, maar zonder zekerheid.

Laten we er echter op wijzen dat de auteurs van het onderzoek nog steeds van mening zijn dat hun conclusies niet volledig betrouwbaar zijn vanwege de unieke aard van de zware regenval in de regio. Vooral wanneer een fenomeen de neiging heeft zich in de loop van de tijd opnieuw voor te doen, is het mogelijk conclusies te trekken en bekende oorzaken aan de ramp te koppelen, maar in het geval van Dubai vond de gebeurtenis op een volledig geïsoleerde manier in de tijd plaats.


Houdt zware regenval in Dubai verband met een uit de hand gelopen experiment?

Artikel door Karen Durand, geschreven op 17 april 2024

Bijna twee jaar aan regen viel dinsdag op een oogverblindende manier in een deel van de Verenigde Arabische Emiraten. De woestijn, de stad en de luchthaven van Dubai kwamen onder water te staan. Terwijl sommigen wijzen op de gevolgen van de klimaatverandering, stellen anderen de kwestie van cloud-seeding ter sprake.

De stad Dubai kreeg deze dinsdag te maken met hevige regenval: 127 mm regen in 24 uur, het equivalent van ruim anderhalf jaar regen, en lokaal al twee jaar in andere steden (ruim 250 mm).

READ  In de buurt van Napels vond de sterkste aardbeving in veertig jaar plaats

Als we naar de satellietbeelden kijken, kunnen we zien dat verschillende opeenvolgende onweersbuien door de VAE trokken. Deze cellen waren extreem gewelddadig energieenergie In de abnormaal warme wateren van de Perzische Golf.

Deze stormen zijn ontstaan ​​als gevolg van de geblokkeerde depressie in de regio, een koude druppel die wordt opgevangen door de rimpelingen van de depressie. JetJet Binnen vele dagen.

Een kwestie van ervaring die zou verslechteren

Het wordt nu door de wetenschappelijke gemeenschap aanvaard dat de opwarming van de aarde de hoeveelheid neerslag in depressies en stormwolken doet toenemen, dus het is zeer waarschijnlijk dat de mondiale temperatuurstijging dit fenomeen heeft verergerd.

Maar de VAE staat ook bekend om zijn talrijke cloud-seeding-experimenten. De overheid maakt regelmatig gebruik van deze controversiële techniek, waarbij producten in bestaande wolken worden geïnjecteerd, om in drogere gebieden meer regen te creëren.

De effecten variëren en de resultaten zijn niet altijd hetzelfde. Kan deze zware neerslag dan in verband worden gebracht met een verslechterde bewolking? Zonder bevestiging van de overheid kan dit niet worden bevestigd.

Zand zaait ook wolken

En onthoud dat, ook al was de gebeurtenis van dinsdag uitzonderlijk, de VAE vaak wordt getroffen door extreem regenachtige stormen, een fenomeen dat gedeeltelijk verband houdt met stofdeeltjes. zandzand Uit de woestijn, die ook een rol speelt bij het natuurlijk zaaien van wolken. De dag ervoor werd Algerije ook getroffen door uitzonderlijke regenval die verband hield met dezelfde weersgebeurtenis, opnieuw gelijk aan de regen van een heel jaar in Ghardaia en Ouargla.

READ  Lijst met steden waar het leven goed is