Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie roept op tot een onafhankelijk onderzoek naar de ontdekte massagraven

De Europese Unie roept op tot een onafhankelijk onderzoek naar de ontdekte massagraven

Israëlische troepen trokken zich op 8 april 2024 terug uit het ziekenhuis en de omliggende gebieden, na een operatie van twee weken in Gaza-stad.
Daoud Abu Al-Kass/Reuters

Peter Stano, woordvoerder van het diplomatieke korps van de Europese Unie, kondigde aan dat de Europese Unie een onderzoek wil instellen “onafhankelijk” Wat betreft de massagraven die ontdekt zijn in de twee belangrijkste ziekenhuizen in de Gazastrook.

De Europese Unie maakte woensdag via haar woordvoerder bekend een onderzoek te willen instellen “onafhankelijk” Na de ontdekking van massagraven in de twee belangrijkste ziekenhuizen in de Gazastrook. “Dit is voor ons aanleiding om een ​​onafhankelijk onderzoek te eisen naar alle vermoedens en omstandigheden.” Voor deze ontdekking is “Omdat het de indruk wekt dat er mensenrechtenschendingen kunnen plaatsvinden.”Dit werd bekendgemaakt door Peter Stano, woordvoerder van het Diplomatiek Korps van de Europese Unie.

Dinsdag riepen de Verenigde Naties op tot een internationaal onderzoek naar de massagraven die werden ontdekt in de twee belangrijkste ziekenhuizen in de Gazastrook. Dat zegt Volker Türk, Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, in een verklaring “verbijsterd” Door het grootste ziekenhuis in Gaza, het Al-Shifa Ziekenhuis, en het op een na grootste ziekenhuis in de Palestijnse gebieden, het Al-Nasser Medisch Complex in Khan Yunis, te vernietigen, “En de ontdekking van massagraven in de buurt van deze plaatsen.”. Het Israëlische leger ontkende elke verantwoordelijkheid. Benadruk het “De claim om Palestijnse lichamen te begraven is ongegrond.”Ze wees erop.

Ziekenhuizen werden zwaar getroffen

Een ambtenaar van de civiele bescherming in de Gazastrook vertelde dinsdag aan AFP dat zijn teams sinds zaterdag de lichamen van ongeveer 340 mensen hadden gevonden in massagraven in het Nasser-ziekenhuis. Wat het Al-Shifa-ziekenhuis betreft, gaf de Wereldgezondheidsorganisatie begin april aan dat dit was teruggebracht tot 100%. “lege huls” Menselijke overblijfselen van de recente Israëlische operatie tegen hem.

READ  In China stijgt het dodental in Shanghai volgens de autoriteiten tot 10 doden

Ziekenhuizen in de Gazastrook zijn zwaar het doelwit geweest tijdens de militaire operatie die door het Israëlische leger in de Palestijnse gebieden werd uitgevoerd sinds de dodelijke aanval door Hamas-strijders vanuit Gaza in Israël op 7 oktober. Israël zegt dat de Palestijnse Islamitische beweging ziekenhuizen gebruikte om aanvallen uit te voeren, tunnels te verbergen en wapens te verbergen. Hamas ontkende deze beschuldigingen.