Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“We werden gedwongen een kamer van tien voor tien binnen te gaan, zonder water en zonder iets te eten”: het Spaanse bedrijf Volotea staat na zeventien uur vertraging centraal in de kritiek

“We werden gedwongen een kamer van tien voor tien binnen te gaan, zonder water en zonder iets te eten”: het Spaanse bedrijf Volotea staat na zeventien uur vertraging centraal in de kritiek

Bijna 150 Franse passagiers wachtten op een vlucht tussen Ajaccio en Lille 17 uur omdat een vliegtuig van de Spaanse prijsvechter Volotea vertraging had.

Sinds het begin van de week is de Spaanse prijsvechter Volotea het middelpunt van kritiek. Op dinsdag 12 september zouden 150 Franse passagiers tussen Ajaccio en Lille reizen aan boord van het vliegtuig van het bedrijf, onthult hij. CORSICA – OCHTEND. Vertrektijd is 21.00 uur.

Maar alles verliep niet zoals gepland, aangezien het vliegtuig uiteindelijk 17 uur later arriveerde. “In eerste instantie hoorden we dat de vlucht een uur vertraging zou hebben“, Eén passagier vertelde dit aan onze collega’s voordat het personeel de mogelijkheid van brand opperde en de vlucht eenvoudigweg werd geannuleerd. “Het luchthavenpersoneel vertelde ons dat hotelkamers bezet waren en dat er bussen zouden komen.” Zij voegt toe.

Een vervoermiddel, zoals een vliegtuig, zal nooit aankomen. Wat taxi’s betreft, de prijzen zijn exorbitant hoog, en de mogelijkheid om een ​​hotel met gratis kamers te vinden wordt voor de 150 passagiers steeds onzekerder.

Ze brengen de nacht door in een kamer op de luchthaven

Tenslotte zal iedereen de nacht doorbrengen op de luchthaven. “We werden gedwongen een kamer van tien over tien binnen te gaan, zonder water, zonder iets te eten, en ons werd verteld daar te blijven tot half zes in de ochtend.”zegt Colette, 79.We hadden de indruk dat we dieren waren die deze kamer binnengedreven werden.”

Pas de volgende ochtend, aan het begin van de middag, kunnen passagiers eindelijk aan boord van hun vliegtuig stappen, met als troostprijs een voucher voor een drankje en een broodje.“Er is geen contact geweest met Volotea. We zijn gegijzeld.”, klaagt een van de passagiers. “In het vliegtuig zei iedereen: ‘Het is voorbij. We nemen Volotea nooit meer mee.’

Dit is niet de eerste keer dat het Spaanse bedrijf sinds juli vorig jaar in het nieuws is, passagiers op de vlucht Figari-Nantes moesten 48 uur wachten voordat ze aan boord konden gaan, meldt Corse-Matin.

READ  De inflatie steeg in juli tot 10,1% jaar-op-jaar