Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier zijn de 10 beroepen waarvan de salarissen in 2024 het meest zullen stijgen

Hier zijn de 10 beroepen waarvan de salarissen in 2024 het meest zullen stijgen

Volgens een studie zullen de salarissen in sommige sectoren naar verwachting in 2024 aanzienlijk stijgen. Dit zijn de beroepen die zouden moeten profiteren van deze salarisverhogingen.

Volgens een onderzoek van het internationale wervingsbureau PageGroup, gepubliceerd op donderdag 14 september, met betrekking tot de lonen in 2024, zijn sommige beroepen bereid aanzienlijke loonsverhogingen boven het marktgemiddelde aan te bieden in een poging de beste kandidaten aan te trekken. Het rekruteringsbedrijf onderzocht 850 beroepen en 26 activiteitensectoren.

Cloud-ingenieur

Om tegemoet te komen aan de nieuwe behoeften van bedrijven aan toegankelijkheid tot hun informatiesysteem, probeert een cloud-ingenieur gegevens buiten het bedrijf op te slaan en er veilig toegang toe te krijgen vanaf mobiele telefoons, tablets of werkstations. De gemiddelde loonstijging in 2024 zal tussen de 7 en 13% liggen ten opzichte van 2023.

Dev Ops-ingenieur

Een DevOps-ingenieur biedt processen, tools en methoden om de behoeften tijdens de softwareontwikkelingscyclus in evenwicht te brengen, van codering en implementatie tot onderhoud en update. De gemiddelde salarisstijging in 2024 zal 15% bedragen ten opzichte van 2023.

Pentest

Penester is een IT-beveiligingsspecialist. Zijn rol is het controleren van de veiligheid van applicaties en computernetwerken door het uitvoeren van inbraaktests. Vandaar de naam penester, wat een afkorting is van ‘penetratietester’. De gemiddelde salarisstijging in 2024 bedraagt ​​13% ten opzichte van 2023.

Publieke accountant

Met een openbare accountant heeft een bedrijf op elk moment een accuraat beeld van zijn financiële gezondheid. Hij is dan ook dagelijks verantwoordelijk voor het monitoren en bijwerken: facturen invoeren, incasso’s, betalingen en het bewaken van de cashflow. De gemiddelde salarisstijging in 2024 bedraagt ​​10% ten opzichte van 2023.

READ  Het "beste winkelcentrum" ter wereld ligt aan de Franse Rivièra

Management control

Of hij nu in een fabriek, op een verkoopafdeling of in een bedrijf werkt, de managementcontroller heeft maar één doel: het nastreven van prestaties. Van het opzetten van dashboards tot het bewaken van het budget, het beschikt over veel beheertools. Na vijf jaar ervaring kunnen de salarissen oplopen tot 80.000 euro.

Ervaren MVO-adviseur

Een consultant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) definieert en implementeert de MVO-strategie van een bedrijf. Het MVO-beleid is erop gericht een positieve impact te hebben op de maatschappij en het milieu, zonder de activiteit en economische levensvatbaarheid van het bedrijf te schaden. Na zes jaar ervaring kunnen de salarissen oplopen tot € 65.000.

Directeur Duurzame Ontwikkeling/MVO

In een bedrijf is de manager duurzame ontwikkeling verantwoordelijk voor het milieu-, sociaal en economisch beleid van het bedrijf waar hij werkt. Salarissen voor dit beroep variëren van 60.000 tot 80.000 euro en kunnen na tien jaar werken oplopen tot 100.000 euro.

Technisch Directeur Operaties

De COO, ook wel Chief Operating Officer (COO) genoemd, heeft binnen een bedrijf zeer belangrijke verantwoordelijkheden omdat hij verantwoordelijk is voor het implementeren en monitoren van de operationele strategie. De gemiddelde loonstijging in 2024 zal 6% tot 8% bedragen ten opzichte van 2023.

Manager Kwaliteit, Gezondheid, Veiligheid en Milieu (QHSE).

De Manager Kwaliteit, Veiligheid, Veiligheid en Milieu is betrokken bij het bepalen van het Kwaliteits-, Veiligheids- en Milieubeleid van het bedrijf, hij definieert de organisatie die het behalen van doelstellingen mogelijk maakt en analyseert risico’s en kansen gerelateerd aan vraagstukken.

Hij koos de afdeling en de trainingsmethoden om zich aan te passen aan de organisatie, hij ontwikkelde de organisatie in de bedrijfsdiensten, hij nam deel aan het definiëren van actieplannen en de anime van de QHSE-afdeling door het management, de communicatie, training. De gemiddelde salarisstijging in 2024 zal 9% tot 11% bedragen ten opzichte van 2023.

Onderhoudstechnieker

Een onderhoudstechnicus is betrokken bij veel taken om de goede werking van apparatuur binnen een constructie te garanderen. Hij zorgt voor de installatie en configuratie van de apparatuur, diagnosticeert mogelijke fouten, komt tussenbeide bij een storing en biedt oplossingen om de prestaties van de apparatuur te verbeteren met inachtneming van de veiligheidsregels.

READ  Bij de SNCF zijn sinds de Tweede Wereldoorlog meer dan 30 miljoen werkdagen verloren gegaan door stakingen

De gemiddelde salarisstijging in 2024 zal 4% tot 8% bedragen ten opzichte van 2023.