Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We verwijderden 150 insectenlarven die in zijn neus zaten, klaar om zijn hersenen aan te vallen

We verwijderden 150 insectenlarven die in zijn neus zaten, klaar om zijn hersenen aan te vallen

Het personeel van het HCA Florida Memorial Hospital in Jacksonville (VS) moest begin februari 2024 een ongebruikelijke ingreep uitvoeren. Zoals geciteerd in de Amerikaanse versie van Huffington Post Een man lijdt aan gezichtsontsteking en hevige pijn. Er zaten tientallen insectenlarven in zijn neus.

Hoewel de eerste symptomen afgelopen oktober verschenen, wachtte de Amerikaan enkele maanden voordat hij besloot naar het ziekenhuis te gaan. “Binnen een paar uur begon mijn gezicht op te zwellen, waren mijn lippen opgezwollen en kon ik nauwelijks spreken en ademen.”De patiënt vertelde de media Eerste kustnieuwsvolgens HuffPost.

Aan de basis van de schedel

De dienstdoende KNO-arts merkte al snel dat de neus van de man vol kleine wormpjes zat. De larven knaagden aan de neuswand en verplaatsten zich naar de ogen. “Ze bevonden zich precies aan de basis van zijn schedel, net onder de hersenen.”“Legt Dr. David Carlson uit. Deze gelooft dat als de Amerikaan te laat was gekomen voor het consult, de wormen zijn hersenen zouden hebben aangevallen en hem zouden hebben gedood.

De dokter moest de larven één voor één handmatig verwijderen. In totaal haalde hij ongeveer 150 stukjes uit het neustussenschot van zijn patiënt. Gebrek aan hygiëne zou de reden kunnen zijn voor deze plaag, aangezien de man toegaf dat hij regelmatig met dode vissen omgaat. “Vroeger was ik mijn handen in de rivier, en nu gebruik ik ontsmettingsmiddel en raak mijn neus of handen niet meer aan.”-Heb je het aangekondigd? De larven werden naar het laboratorium gestuurd om hun herkomst en soort vast te stellen.

READ  Wat gebeurt er in de hersenen als we slapen