Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We hebben nu zekerheid, de basiscomponenten van het leven waren aan de oppervlakte

Sinds 2012 is het rover Curiosity doet onderzoek op het oppervlak van Mars met als doel een betere opsluiting Klimaatevolutie van de rode planeet En de aanwezigheid van water vloeistof in het verleden, maar ook om te bepalen of Mars in staat is om leven te ondersteunen.

Als we dat nu weten Veel meren en rivieren Je hebt het landschap op Mars gevormd en dit is klimaat Het was een passende dag in het leven, en er is nog geen direct biologisch spoor gevonden. Het maakt niet uit, wetenschappers blijven onderzoek doen, vooral door te kijken naar de aanwezigheid van de chemische basisstenen die nodig zijn voor:De verschijning van uit het leven.

Hoeveelheid organische koolstof vergelijkbaar met specifieke terrestrische gebieden

in 2014, nieuwsgierigheid van Zo werd een reeks experimenten uitgevoerd om een ​​deel van de koolstof De som van de organische stof gevonden in de rotsen van Mars. Na acht jaar data-analyse zijn de resultaten eindelijk beschikbaar in het tijdschrift PNAS Het onthult dat Mars-gesteenten relatief rijk zijn aan organische koolstof, wat een van de belangrijkste ingrediënten is om chemische reacties in gang te zetten Prebiotica Het kan zijn Bouw van biologische moleculen.

Het is alweer een tijdje geleden dat wetenschappers sporen van organische koolstof hebben gevonden op rode planeet. Maar de beoordeling van de beschikbare hoeveelheid is een belangrijke factor die het potentieel voor levensontwikkeling bepaalt. De resultaten waren enigszins verrassend, omdat ze aantonen dat de rotsen van Mars een groot aandeel organische koolstof bevatten, vergelijkbaar met bepaalde terrestrische gebieden. Toegegeven, de waarden zijn enigszins vergelijkbaar met die in ruwe omgevingen die verarmd zijn aan organische koolstof (voor Op te slaan aards), als Atacama-woestijn, maar dit zijn bemoedigende resultaten voor Mars. Omdat het laat zien dat koolstof in voldoende hoeveelheid beschikbaar was voor constructie (standaard) organische moleculendie de basis vormt van alle tot nu toe bekende levensvormen.

READ  Moet u de Bluetooth van uw smartphone uitschakelen? Studie zet deze 'bescherming' in twijfel

Water, koolstof en energiebronnen… alle ingrediënten van het leven samen

Totale organische koolstof wordt gedefinieerd als de hoeveelheid koolstofatomen die aan organische moleculen is bevestigd (meestal bestaande uit waterstofatomen,Zuurstof En de’stikstof-). Als een groot deel van de organische koolstof op aarde een biologische oorsprong heeft, kan het met name een niet-biologische oorsprong hebben meteorietenOf vulkanische activiteit of bepaalde chemische reacties op het aardoppervlak. Dus de aanwezigheid van organische koolstof op Mars bewijst op geen enkele manier dat er leven op deze planeet is ontstaan.

Bij vloeibaar water is daarentegen de aanwezigheid van organische koolstof in grote hoeveelheden een nieuw element dat aangeeft dat de basiscomponenten die nodig zijn voor leven al een paar miljard jaar geleden op Mars aanwezig waren. Het had de Gale Crater kunnen zijn waar Curiosity zich ontwikkelde Een geschikte plaats voor het ontstaan ​​van levenwant naast water en koolstof bevatte het milieu nog andere essentiële elementen: bronnenenergieLage zuurgraad, zuurstof, stikstof en zwavel.

Daarom zou Curiosity op de juiste plaats kunnen zijn om de eerste sporen van het vereiste Martiaanse leven te ontdekken. Als het echter bestaat, kan het moeilijker zijn om toegang te krijgen dan we dachten.

Bekijk de strategie van het zoeken naar organische moleculen zoals aminozuren

Ik heb een nieuw experiment gedaan NASA Er is al gesuggereerd dat de rover, om de kans te krijgen organische moleculen te vinden, zich twee meter diep in het aardoppervlak op Mars moet ingraven. Dit heeft specifiek betrekking op het zoeken naar:aminozurendie al dan niet van biologische oorsprong zijn, maar in alle gevallen de bouwstenen van de constructie zijn Eiwitten. echter, de zuren Aminozuren zijn kwetsbaar en gemakkelijk vernietigd kosmische stralen Het oppervlak van Mars bereiken, dat dun is atmosfeer Het biedt geen effectieve bescherming. Momenteel graven zwervende voertuigen tot een diepte van vijf centimeter. Wetenschappers schatten dat op deze diepte aminozuren in slechts 20 miljoen jaar worden vernietigd. Wetende dat mogelijk leven op Mars mogelijk enkele miljarden jaren geleden is geëvolueerd, lijkt het volledig nutteloos om dit oppervlakteniveau te onderzoeken.

READ  Zaterdag XXL-deals die u niet mag missen

Deze resultaten zijn gepubliceerd in astrobiologie, blijkt de noodzaak om een ​​nieuwe zoekstrategie te implementeren voor de momenteel in gebruik zijnde zwervende voertuigen, die helaas niet zijn uitgerust om tot de vereiste diepte te boren. Een oplossing is om het te vinden Drempels Het heeft onlangs diepe delen van het binnenste van de aarde blootgelegd, zoals in kleine inslagkraters van minder dan 10 miljoen jaar oud of in materiaal dat uit deze kraters is geworpen.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?